avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Desfiintarea asociatiilor de proprietari din Romania
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Desfiintarea asociatiilor de proprietari din Romania

Un parlamentar a facut public, la televiziune, intentia de a desfiinta asociatiile de proprietari din toata tara.
Este o initiativa legislativa care a anuntat-o de curand. Nu stiu daca e un lucru bun sau rau. O sa ne gospodareasca primaria, sau firme specializate care vor obtine contractele de administrare de la primarii, licitatii ca la traseele de maxi-taxi!? Ce parere aveti ? Poate ajutam si noi cu ceva sa fie mai bine pentru toti proprietarii.
Desfiintarea asociatiilor de proprietari ar fi o initiativa buna atata timp cat ai cu ce sa le inlocuiesti. Ar trebui sa existe niste firme specializate in care sa existe specialisti din toate domeniile ca atunci cand se iveste o problema indiferent de natura ei, acea problema sa fie rezolvata in timp util profesional si cu o cheltuiala cat mai mica. Toate aceste dificultati sa fie rezolvate in interesul proprietarului, cel care va plati aceste societati si in care sa poata avea incredere. Subscriu la aceasta idee deoarece, se stie foarte bine ca rar se inteleg vecinii intre ei cand este vorba de reparatiile care trebuiesc efectuate in cadrul proprietatii comune, multi fiind suspiciosi si cateodata " de rea credinta " doar pentru a se situa pe pozitia de "gica contra". Aceste noi societati, printre altele, vor trebui sa depuna si garantii pentru a raspunde penal in caz de fraude, fie ele minore sau majore. Acum este treaba guvernantilor de a elabora legi bune si in acest domeniu.
V-ati citit textul, asa cu ochii "altcuiva"? Chiar credeti ce-ati scris acolo? Nu traiti in Romania? Va imaginati ce va insemna reorganizarea acestor asociatii care de-abia s-au asezat si vine o societate care n-are nici in clin, nici in maneca cu tavanul din casa mea...si repara teava dupa o luna (din diferite motive)?. Noua la bloc ni s-a facut o oferta de administrare in care, printre altele, avea si activitatea de vizitare a subsolului o data la luna. Va imaginati ce inseamna asta? Numai asta. Si cine ar putea sa se ocupe de blocuri? Primaria, care nu stie de capul ei?...Ma rog, cateodata avem nevoie sa fim copii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cand am spus firme specializate, am gandit ca un copil, asa credeti? Nu vom reusi niciodata sa civilizam oamenii decat oferind-le o alternativa mai buna. Ati participat cred la "adunarile" care se tin sau nu o data pe an. Dupa primele 2-3 minute toata lumea se cearta cu "toata lumea". Dupa aceea daca nu exista un presedinte " mai activ " s-a dus de rapa toata adunarea. Daca imi aduceti o singura persoana care stie sa faca de ttoate intr-o asociatie de proprietari este ok, dar de unde ? Probabil din cosmos unde dorim sa credem ca exista civilizatii !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
e cea mai buna idee care am auzito pana acuma ...sa dispara toti pensionari care se cred cei mai destepti administratori si presedinti de asociatie. mosi aia nu au ce cauta la conducerea unei asociatii. sper sa vina niste minti luuminate sai dea jos pe astia care se cred inca in partidu comunist.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu sunt PRO, cu conditia ca un proces-verbal sa fie scris fara greseli de ortografie si pe intelesul tuturor.

Alte discuții în legătură

Asociatie restanta qubeec44 qubeec44 Buna ziua! ce se poate face in calitate de proprietari de imobile avand in vedere urmatoarea situatie: -administratorul a decedat,am platit facturile catre ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea asociatiei de locatari 2014Elena 2014Elena Va rog sa ma ajutati cu informatii legale .Suntem in situatia de desfiintare a asociatiei de locatari care cuprinde mai multe blocuri pentru ca ... (vezi toată discuția)
Administratorul a furat banii blocului ! jeanluk jeanluk :Obuna ziua Acum trei ani s-a descoperit ca administratora blocului unde locuiec a furat banii (aproximativ 600milioane) . S-a facut plangere la politie in ... (vezi toată discuția)