avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract inchiriere

Va rog sa ma ajutati intr-o problema ivita cu chiriasul societate comerciala.Am un spatiu inchiriat si din august 2012 chiriasul nu a mai deschis, i-am trimis notificare pt reziliere contract conform contractului cu preaviz de min 60 zile, si am specificat sa ne contacteze pt a rezolva problema.Nu a luat legatura cu noi si in 15 aprilie expira termenul, as dori sa imi spuneti ce pasi mai urmeaza pt a solutiona acest impediment.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mviorica , utilizator 10:29, 5 Aprilie 2013
V-a achitat chiria in aceasta perioada? Daca da, nu puteti cere rezilierea contractului inainte de termen.
Daca nu , trebuie sa depuneti o cerere in instanta prin care aceasta sa dea o hotarare de reziliere pentru nerespectare obligatii contractuale si evacuarea chiriasului. Procedura ce poate dura si 1 an.
Incercati sa-l cautati pe chirias si sa vedeti care sunt intentiile lui si cum puteti ajunge la o intelegere pe cale amiabila.
A achitat chiria dar cu foarte mare intarziere si nu a respectat clauzele contractuale, chiria trebuia platita pana in data de 5 a luni in curs , dupa care se aplica penalitati de intarziere si dupa 20 de zile de neplata se rezilieaza contractul.In ianuarie nu a platit deloc pana in februarie.La reziliere se scrie ca se poate face prin cerere uneia dintre parti cu un preaviz de min 60 zile sau prin nerespectare clauzeler din contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa recuperez chiriile platite in anvans? alice_nicole alice_nicole Ne confruntam cu urmatoarea situatie... Am incheiat un contract de inchiriere in anul 2008 pe o perioada de aproximativ 5 ani, contractul urmand a se incheia ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi danmatyas danmatyas Buna ziua, Am o problema cu niste chiriasi. Chiria o platesc cu o intarziere de 14 zile fata de termenul prevazut in contract iar cheltuielile de bloc ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere spatiu comercial CatalinaMaria CatalinaMaria Buna seara, Anul trecut am inchiriat un spatiu comercial pe o perioada de 5 ani de la o asociatie de proprietari, contract incheiat si semnat in urma ... (vezi toată discuția)