avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Pot sa recuperez chiriile platite in anvans?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Pot sa recuperez chiriile platite in anvans?

Ne confruntam cu urmatoarea situatie... Am incheiat un contract de inchiriere in anul 2008 pe o perioada de aproximativ 5 ani, contractul urmand a se incheia in iulie 2012. Locatorul ne-a obligat sa platim chiria pentru ultimele 4 luni de contract la semnarea contractului. (Art.4 din contract: "Chiria pentru ultimele 4 luni de contract se va achita la semnarea contractului"). Fara a fi alte precizari. Acum noi dorim sa renuntam la acest spatiu si as dori sa stim daca in aceasta situatie locatorul este obligat sa ne dea banii inapoi. Avem vreo sansa in instanta?
Cel mai recent răspuns: alice_nicole , utilizator 14:20, 28 Martie 2011
trebuiesc vazute toate clauzele contractuale!veti putea solicita aceasta suma numai daca veti reusi, rezilierea contractului, fara a fi produs dvs. insiva un prejudiciu...succes!
IV. PREŢUL ªI MODALITÃŢILE DE PLATÃ
ART. 4 Preţul închirierii - chiria - pentru folosirea spaţiului închiriat este de 600 EURO/lună (TVA inclus), plătibilă în lei la cursul de referinţă BNR din ziua în care se emite factura, sumă care se va achita în contraechivalent lei.Chiria pentru ultimele 4 luni de contract se va achita la semnarea contractului.
ART. 5 Chiria aferentă prezentului contract se achită lunar în avans pentru luna în curs, în termen de 5 zile de la data emiterii facturii.
ART. 6 Nerespectarea termenelor de plată este cauză de reziliere a prezentului contract din culpa exclusivă a chiriaşului.
ART. 7 Neplata chiriei la termenul stabilit autorizează pe locator să perceapă penalităţi de întârziere de 1% pe zi, calculată la valoarea chiriei şi să solicite rezilierea contractului şi evacuarea silită a chiriaşului. Penalitatea prevăzută poate depăşi suma asupra căreia se calculează.
VII. ALTE CLAUZE
ART.11 Chiriaşul are dreptul să mobileze spaţiul închiriat şi să instaleze echipamente, de exemplu, copiatoare, computere, faxuri etc sau alte aparate consumatoare de energie electrică, fără să degradeze bunul.
ART. 12 La încetarea contractului de închiriere, chiriaşul trebuie să îndepărteze cu atenţie tot mobilierul şi echipamentul şi să readucă bunul în aceeaşi stare ca la data la care a fost închiriat, exceptând uzura normală.
ART. 13 Predarea – primirea spaţiului închiriat de către chiriaş locatorului se va consemna într-un proces – verbal şi se va face în termen de două zile de la data expirării prezentului contract. Nerespectarea acestui termen obligă chiriaşul la plata unor penalităţi de 1% pentru fiecare zi de întârziere din contravaloarea chirie pentru luna în curs.
ART. 14 Subînchirierea şi /sau cesioanrea, în tot sau în parte a prezentului contract este interzisă.
VIII. RÃSPUNDEREA CONTRACTUALÃ
ART. 15 Pentru nerespectarea totală sau parţială sau pentru executarea defectuoasă ori cu întârziere a vreuneia din clauzele contractuale, partea vinovată se obligă să plătească daune-interese.

IX. ÎNCETAREA CONTRACTULUI
ART. 16 Prezentul contract încetează în următoarele condiţii:
a) prin acordul scris al părţilor;
b) în caz de faliment al uneia din părţile contractante.
c) la împlinirea termenului pentru care a fost încheiat.

X. REZILIEREA CONTRCTULUI
ART. 17 Prezentul contract este reziliat de plin drept, fără somaţie şi punere în întârziere în cazul în care chiriaşul întârzie plata chiriei mai mult de 15 zile de la data emiterii facturii.
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
alice_nicole, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere dragosionescu dragosionescu AM INCHEIAT UN CONTRACT DE INCHIRIERE SPATIU COMERCIAL CU O [b]S.C.[/b] PE CARE L-AM INREGISTRAT LA FINANŢE. S.C. NU A PRELUAT SPAŢIUL, IAR PERSOANA DE ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mai jos va prezint un contract de inchiriere si va ... anicagrecu anicagrecu Buna ziua, Mai jos va prezint un contract de inchiriere si va solicit parerea, unele articolo par abuzive, este ok de semnat? Multumesc CONTRACT DE ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere a locuintei netcupeter netcupeter Buna ziua, Am cateva nelamuriri legate de intocmirea unui contract de inchiriere. In \\"Legea privind inchirierea locuintelor si reglementarea raporturilor ... (vezi toată discuția)