avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza de confidentialitate contract de colaborare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza de confidentialitate contract de colaborare

Buna seara,
Sunt pe cale sa semnez un contract de colaborare dar sunt unele aspecte care imi ridica semne de intrebare. Si anume:
-Remuneratia se va face prin bonuri valorice;
-In cazul nerespectarii obligatiei de confidentialitate, colaboratorul se angajeaza sa plateasca daune interese in cuantumul stabilit de instantele judecatoresti, dar nu mai putin de 5000 de euro. Prezentul articol ramane in vigoare si dupa incetarea colaborarii intre parti, indiferent de cauza incetarii, pe o perioada nelimitata de timp.
Imi puteti spune, va rog, daca sunt necesare alte modificari sau daca nu e cazul sa ma ingrijorez din moment ce voi respecta clauzele stipulate?
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2013
medeea2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: medeea2013 , utilizator 18:00, 5 Aprilie 2013
Fiind vorba despre un contract de colaborare, acesta fiind supus dispozitiilor Codului Civil si nu ale Codului Muncii, potrivit principiului libbertatii de vointa contractuale partile pot negocia orice clauza in astfel de c.i.m. ... prin urmare, ceea ce negociati si semnati va reprezenta legea partilor .

Pentru a va spune exact ce si cum sa procedati ar trebui postat intregul contract ..... intrucat nu pot fi invocate, in lipsa, prevederile Codului Muncii aplicabile clauzei de neconcurenta pentru a stabili daca este sau nu valabila clauza respectiva.
Va multumesc pentru raspuns si va rog sa-mi spuneti daca pot sa-l semnez in forma in care este (nu as vrea ca mai tarziu sa regret).
Mai jos am postat contractul.


OBLIGAŢIILE COLABORATORULUI

Colaboratorul se angajează să realizeze vizite de tip mystery shopping pentru Beneficiar în mod onest, cu bună credință și cu maximul capacităților de care dispune, în durata de timp și în termenii stabiliți de comun acord cu Beneficiarul.

OBLIGAŢIILE BENEFICIARULUI

a) Beneficiarul se angajează să-l plătească pe Colaborator pentru rezultatul prestaţiei sale; plata se realizează după terminarea proiectului, în conformitate cu termenii agreați, iar remunerația se va face prin bonuri valorice(bonuri cadou) care sunt trimise Colaboratorului de către Beneficiar la adresa menționată de acesta.
b) Beneficiarul se angajează că va stabili intr-un mod clar termenii de desfășurare a unui proiect și va furniza Colaboratorului toate informațiile necesare pentru buna desfășurare a proiectului de mystery shopping.

TERMENII DE CONFIDENȚIALITATE

4.1.Informațiile confidenţiale

Informatiile Confidențiale sunt secrete comerciale sau alte informații care includ, dar fară a se limita la, descoperiri, idei, concepte, secrete profesionale, tehnici, proiecte, specificații, planșe, schițe, diagrame, machete, scheme logice, programe de calculator, documente de licitație, planuri strategice, planuri de acoperire teritoriala, planuri de marketing/ financiare/ de afaceri, numele angajaților, clienților sau furnizorilor, precum și alte informații tehnice, financiare sau de afaceri, grafice, informații scrise sau sub orice altă formă materială dezvăluite, indiferent dacă se specifică sau nu că acestea sunt “confidențiale” .

4.2. Confidenţialitate

Colaboratorul va folosi Informațiile Confidențiale numai în scopul efectuării de vizite pentru proiecte de mystery shopping.
Colaboratorul se angajează că nu va dezvălui sub nicio formă calitatea de client misterios (atât angajaților companiilor evaluate, cât nici apropiaților săi) și va păstra confidențialitatea informațiilor și a materialelor primite pe parcursul colaborării cu Beneficiarul.
Colaboratorul nu va permite altor persoane decât angajații Beneficiarului, accesul la Informațiile Confidențiale cu excepția cazurilor în care acesta are aprobarea celeilalte părți.

Informațiile vor fi tratate ca fiind strict confidențiale, iar Colaboratorul nu are dreptul să copieze, multiplice, distribuie, dezvăluie în niciun fel, total sau parțial, nici unei alte persoane, companii sau entități, niciuna din Informațiile Confidențiale sau aspecte legate de acestea , fară acordul scris al Beneficiarului.
Colaboratorul înțelege și este de acord cu toate relațiile de afaceri, în legătură cu clienții sau partenerii Beneficiarului (bonite, relații de amiciție cu partenerii de afaceri, imaginea firmei), reprezintă proprietatea Beneficiarului. De aceea, in cazul în care Colaboratorul, se afla într-una din următoarele situații:
• este într-o relație contractuală de muncă cu unul din concurenții clientului/
partenerului Beneficiarului
• este sau a fost în ultimul an într-o relație contractuală de muncă cu clientul/
partenerul Beneficiarului
• are rude/prieteni/ cunoștințe aflate într-o relație contractuală de muncă cu clientul/
partenerul Beneficiarului pe durata desfăşurării prezentului ACORD DE COLABORARE ,Colaboratorul se obligă să anunţe Beneficiarul și să realizeze vizitele pentru care este solicitat numai cu acordul Beneficiarului.
Dacă una din părți constată că Informațiile Confidențiale au fost, în mod neautorizat, deconspirate, pierdute sau folosite în alte scopuri decât cele stabilite, aceasta va înștiința prompt cealaltă parte.

Solicitare

În cazul în care un terț solicită Colaboratorului dezvăluirea unor Informații Confidențiale, iar terțul respectiv nu este autorizat să primească astfel de informații indiferent dacă oferă bani sau alte avantaje in schimbul acestora, Colaboratorul se obligă prin acest ACORD DE COLABORARE să înștiințeze imediat cealaltă parte în legătură cu propunerea respectivă, menționând numele celui care a făcut propunerea, data și ora propunerii, dar și alte detalii relevante.

Daune

În cazul nerespectării obligației de confidențialitate, Colaboratorul se angajează să plătească daune interese în cuantumul stabilit de instanțele judecătorești, dar nu mai puțin de 5.000 EURO.

Prezentul articol ramâne în vigoare și după încetarea colaborării între părți, indiferent de cauza încetării, pe o perioadă nelimitată de timp.

În cazul în care vreo acțiune sau o declarație a Colaboratorului, probate de către compania noastra fără echivoc, dăunează reputației, credibilității profesionale a companiei noastre, Colaboratorul se obligă să despăgubească compania în orice moment, în totalitate și efectiv, pentru toate eventualele pierderi, daune, costuri, pretenții, cereri, cheltuieli și obligații de orice natură născute din sau în legătură cu acțiunile care reclamă încălcarea termenilor prezentului ACORD DE COLABORARE.

5. DURATA DE PÃSTRARE A CONFIDENŢIALITÃŢIII ªI REZILIEREA ACORDULUI

Prezentul ACORD DE COLABORARE se încheie pe toată perioada colaborării, plus pe o perioada de 1 (unu) an ulterioară încetării asigurării acestora.

6. PLATA

6.1 Plata se realizează după terminarea proiectului, în conformitate cu termenii agreați, iar remunerația se va face prin bonuri valorice (bonuri cadou) care sunt trimise Colaboratorului de către Beneficiar la adresa menționata de acesta.
6.2 Cuantumul sumelor se va stabili la începutul fiecărui proiect, în funcţie de complexitatea acestuia, acesta nefiind modificat ulterior pe parcursul proiectului.
Dar obligatiile beneficiarului unde sunt ? ... parte cu daune nu este ok , intrucat nu poate impune instantei de judecata interzicerea de a stabili o suma mai mica de 5000 de Euro ...

La prima vedere, eu nu as semna un astfel de acord ...:(
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc. Inainte de termenii de confidentialitate exista si obligatiile beneficiarului. La fel ma gandeam si eu la partea de daune si nici nu simt ca ar fi bine sa-l semnez in aceasta forma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de mandat fara reprezentare ade_ice_ice ade_ice_ice Buna seara, Am primit o oferta de angajare de la o firma de mistery shopping. Vroiam sa va rog sa ma ajutati sa inteleg daca anumite clauze din contractul ... (vezi toată discuția)
Clauza de confidentialitate si cea de formare profesionala KatoKatalin KatoKatalin Recent am primit la semnat un act aditional care include clauza de confidentialtate. Astept sfaturi, pareri ... [/quot]A. În sensul prezentului Act ... (vezi toată discuția)
Contract srl-pfa exangajat exangajat Buna ziua As vrea daca are cineva timp, sa-mi dea un sfat in legatura cu o problema care o am cu firma pentru care am lucrat. In ianuarie am inceput sa ... (vezi toată discuția)