avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Diferente intre ONG si SC
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Diferente intre ONG si SC

As dori va rog sa aflu diferenta dintre un ONG si o SC.Ca fiscalitate si impozite vorbind si alte avantaje.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Consilier Juridic , 12:38, 16 Aprilie 2013
O selectie din prevederile codului fiscal:
Organizaţiile nonprofit sunt scutite de la plata impozitului pe profit de 16% pentru:
a) cotizaţiile şi taxele de înscriere ale membrilor;
b) contribuţiile băneşti sau în natură ale membrilor şi simpatizanţilor;
c) donaţiile şi banii sau bunurile primite prin sponsorizare;
d) resursele obţinute din fonduri publice sau din finanţări nerambursabile;
e) veniturile realizate din acţiuni ocazionale precum: evenimente de strângere de fonduri cu taxă de participare, serbări, tombole, conferinţe, utilizate în scop social sau profesional, potrivit statutului acestora; etc,
şi pentru veniturile din activităţi economice realizate până la nivelul echivalentului în lei a 15.000 euro, într-un an fiscal, dar nu mai mult de 10% din veniturile totale scutite de la plata impozitului pe profit.
Societatile comerciale infiintate ca SRL sun incluse la categoria microintreprinderilor. Cota de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor este 3%.
Pentru alte amanunte detaliati ce doriti sa faceti la concret.
Multumesc,am înteles diferentele.As vrea sa am un ONG în domeniul în care am deja afacerea,SRL-ul,adica în domeniul educatiei,after-school.Ïn prezent am un after-school,dar platesc mult prea multe taxe.As dori sa am un ONG si sa fac o asociatie pentru copiii saraci,sa poata fi integrati sau sa aiba acces la scolarizare,fara a plati atâtea taxe si impozite.In situatia actuala nu pot ajuta copiii defaforizati,nu am suportul banesc sa fac asta.De aceea m-am gândit ca mai bun ar fi un ONG,mai ales ca as putea sa obtin sponsorizari.Multumesc înca odata pentru sfat.
La treaba cu taxele si impozitele, in afara de impozitul pe profit, celelalte sunt identice la ong ca si la srl, adica pentru after-school.
Eu zic sa lasati treaba asa cum o aveti pe srl, faceti si un ong care sa va acopere unele cheltuieli cu sume atrase din donatii si sponsorizari concret pentru anumite categorii de copii.
Daca aveti salariati pe SRL, pe ONG puteti lucra si cu voluntari, si cu salariati cu norma partiala conform Codului muncii si mai puteti obtine si 2%din redirectionarea impozitui pe venit al persoanelor fizice ce lucreaza cu CIM si va impartasesc misiunea,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong ANALIROMAN ANALIROMAN Buna ziua! Am o mica nedumerire...activitatea ONG-ului este ..pescuit in ape dulci...deci...pescuieste..si preda mai departe acest peste(cu factura catre alte ... (vezi toată discuția)
Chiria incasata pe un spatiu de catre un ong se impoziteaza? clony clony Buna ziua! Daca un ONG are venituri compuse din donatii/sponsorizari si o mica parte din chiria unui spatiu proprietate, este dator acest ONG sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Ong - organizare eveniment sportiv pentru strangere de fonduri radudan radudan Reprezint un ONG de mediu care doreste sa organizeze un eveniment de strangere de fonduri pentru o campanie de educatie ecologica in scoli. Acest eveniment se ... (vezi toată discuția)