avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ordin 11/2013 privind dietele veterinare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ordin 11/2013 privind dietele veterinare

Buna ziua
In urma acestui acest ordin al CMVRO depozitele veterinare au primit o recomandare clara (neprevazuta in acest ordin) cum ca nu mai au voie sa comercializeze diete veterinare decat catre farmacii veterinare, punctre farmaceutice si cabinete veterinare. Totusi in norma de aplicare NORMA SANITARÃ VETERINARÃ din 31 ianuarie 2013 nu este prevazut acest lucru si anume:

(1)Furajele destinate unor scopuri nutriţionale speciale pot fi comercializate cu ridicata de către depozitele farmaceutice veterinare şi depozitele de furaje, depozitele de hrană pentru animalele de companie, comercializate cu amănuntul de către farmaciile şi punctele farmaceutice veterinare, doar în ambalaje originale, în baza unei recomandări scrise a unui medic veterinar de liberă practică organizat conform legii, sau utilizate de către unităţile de asistenţă medicală veterinară în cadrul prestării de servicii medicale veterinare.


Situatia mea este urmatoarea : am un pet shop care pana acum a putut cumpara de la depozitele veterinare diete veterinare. Acum furnizorii spun ca nu mai imi pot da aceste produse decat daca ma constitui ca si farmacie veterinara sau punct farmaceutic veterinar. Consider ca este un abuz deoarece se spune clar in ordin ...ca dietele se pot vinde cu ridicata numai de catre depozitele veterinare....dar nu se precizeaza ca se vand numai catre farmacii veterinare. Cred ca este problema societatii ce face cu ele daca se vor vinde cu amanuntul atunci da este o incalcare a ordinului. Nu inteleg cum poate cineva din acest ordin sa interpreteze ca nu un depozit nu are voie sa vand diete veterinare unei societati comerciale decat farmacii veterinare. In asteptarea unui raspuns va multumesc.

Alte discuții în legătură

Buna seara, doresc sa imi deschid un petshop , ma intereseaza ... magda.andreea@yahoo.com magda.andreea@yahoo.com Buna seara, doresc sa imi deschid un petshop , ma intereseaza ce autorizatii imi trebuie si de asemenea as dori sa vand si pipete pentru deparazitare si ... (vezi toată discuția)
Pot reclama sau da in judecata un petshop? ContSters326867 ContSters326867 Buna ziua, de multi ani fac cumparaturi de la un petshop de la mine din cartier, unde vand direct patronii- o doamna si fiul ei (de obicei cam neatent). Eu am ... (vezi toată discuția)
Deschidere pet shop si farmacie veterinara andreeeavl andreeeavl Buna ziua. As vrea sa mi deschid un petshop si o farmacie veterinara sau punct farmaceutic. Care sunt pasii care trebuie urmati? Va multumesc. (vezi toată discuția)