avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Pot reclama sau da in judecata un PETSHOP?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Pot reclama sau da in judecata un PETSHOP?

Buna ziua, de multi ani fac cumparaturi de la un petshop de la mine din cartier, unde vand direct patronii- o doamna si fiul ei (de obicei cam neatent). Eu am un motan de aproape 18 ani si tatal meu un motan de 2 ani. Am luat acum o luna o picatura anti-purici pt motanul cel tanar. Am cerut ca de obicei- pentru pisica de 5 kg maximum. Nu am verificat cu mare atentie si dupa ce tatal meu i-a administrat picatura, pisicii i s-a facut foarte rau si a fost dusa de urgenta la spital OTRAVITA. Mai tarziu am observat ca picatura fusese pt caini de 15 kg, era cu text mic. Deci pisica a fost la un pas de moarte si poate ramane cu sechele. Daca i-o dadeam pisicii mele in varsta, murea sigur.
Noi avem doar flaconul picaturii, nu si chitanta. Avem si opinia si chitantele de la doctor.
Intrebarea este: ce pot face ca sa reclam? la OPC? la Directia Sanitar Veterinara? Pot da in judecata cu sanse?

Acel petshop poate omori prin neatentie multe animale. Multumesc
Cel mai recent răspuns: richard1977 , utilizator 00:30, 29 Iulie 2014
Am inteles situatia de fapt si in calitate de detinator de animale empatizez cu dvs., dar este greu de dovedit cea ce sustineti.
Daca ii veti actiona in instanta, detinatorii Pet-shop-ului se pot apara in sensul in care ei eu vandut ce a solicitat clientul (chiar daca este un neadevar) si faptul ca aveti sau nu chitanta, ori ambalajul respectiv, nu este suficient pentru judecator.
La OPC aveti sanse doar daca produsul nu ar fi fost conform, ceea ce nu se aplica situatiei dvs.
Ar mai ramane varianta sesizarii la Directia sanitar veterinara, in contextul in care fiul doamnei nu are pregatirea necesara pentru a recomanda clientilor anumite produse, fara a avertiza asupra riscurilor.
Salut. Acesta este un caz de malpraxis. La petshop trebuie sa vanda un tehnician veterinar sau un medic veterinar care sa aiba licentă sau ATESTAT DE LIBERA PRACTICÃ, adica inscris in Colegiul Medicilor Veterinari de pe raza jud. unde profesează.
Este un punct farmaceutic veterinar sau doar petshop?
Daca este petshop, nu are voie sa vanda produse farmaceutice injectabile si antibiotice, asta poti sa o verific tu, uitandu-te pe etajere sau intreband, de asemenea nici vaccinuri de nici un tip. Este ilegal.
Problema e ca neavand chitantă, e greu de demonstrat ceva.
Daca faci sesizare la DSVSA de pe raza judetului tau de domiciliu, cam in 1-2 sapt. se va deplasa un inspector sanitar veterinar sa verifice actele petshopului si sa il mustre pe vanzător, îi spune sa fie mai atent, bla , bla... eventual ii poate da o mica amenda daca gaseste ceva in neregulă: marfa expusa la fereastră, in bataia razelor de soare, mizerie, soareci pe acolo, antibiotice, vaccinuri, furaje fara factură.
Cam asta e tot ceea ce se poate întâmpla.
Cine vinde trebuie sa poarte ecuson, pe care sa scrie numele si ce statut are, halat de muncă sau salopetă, sa nu vânda furaje la vrac, adică desface un sac de granule de câini si le reambaleaza el sau iti vinde el bagand în sacul respectiv un cancioc... cel putin asa prevede legislatia vet. UE. Nu au voie sa vanda persoane neavenite, adica verisori informaticieni, mama care e fara ocupatie, bunica care e pensionara si da ea sfaturi cum se mai fac si pe la alte petshopuri din Moldova.
Sper ca ti-am fost de folos, succes.
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2014
richard1977, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Animale otravite fulminator fulminator Acum o jumatate de ora in urma, cand ma duceam sa inchid animalele, am auzit un miorlait din sura. In sura am fan. Pentru ca lipsea de 2 zile cotoiul familiei, ... (vezi toată discuția)
Vecină cu multe pisici la bloc nick5roo nick5roo Bună ziua. După cum spune și titlu, am o vecină la bloc care are peste 15 pisici și doi câini. Îi hrănește în fața scării cu hrană pentru pisici ... (vezi toată discuția)
Malpraxis veterinar am făcut o plângere de malpraxis, dacă nu primesc ... Gruse Gruse Buna ziua, am făcut o plângere de malpraxis, dacă nu primesc răspuns ce pași am de făcut!?! PLÂNGERE DE MALPRAXIS Subsemnata Calotă Claudia ... (vezi toată discuția)