avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatia unui teren de la parinte la copil ,care ar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatia unui teren de la parinte la copil ,care ar costul aprox ?

As dori sa stiu care ar putea fi taxele si alte costuri in mare daca mama ar decide sa imi doneze un teren intravilan ? Se calculeaza la o valoare minima a terenului , sau este ceva standard ? Terenul il are dobindit prin mostenire de la parintii si este de mai mult de 10 ani.
Cel mai recent răspuns: liana1963 , utilizator 07:10, 10 Aprilie 2013
1. mergeti la un notar sa va calculeze onorariul si taxa BCF care se face in functie de o grila de expertiza imobiliara pt uzul notarilor, aceasta expertiza este in functie de categoria de folosinta a terenurilor, de zona, etc..
2. donatia este scutita de impozit in cazul dvs, veti plati doar onorariu si taxa BCF , adica intabulare pe numele dvs a dr de proprietate in Cartea Funciara.
3. va trebuie intabulare , certificat fiscal, daca terenul are destinatia agricola, adeverinta de la Primarie ca nu e arendat.
multumesc pt raspuns f mult !
Am o alta intrebare privitor la donatia terenului( intravilan) de la mama mea catre mine. Este proprietara pe teren impreuna cu o ruda. Pt donatie ar trebui sa iasa intii din indiviziune si sa fie separate cele doua parti ale terenului la cadastru sau poate sa imi doneze si asa ? si eventual fac eu divizarea mai tirziu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri pentru perfectarea de acte la un teren nou cumparat valica1 valica1 as dori sa stiu si eu care sunt pasii perfectarii actelor la cumpararea unui teren intravilan de 400 m2,cine plateste(vanzatorul ori cumparatorul) si cam cat ... (vezi toată discuția)
Schimbul numelui proprietarului Roxiuxx Roxiuxx Buna ziua.Am si eu nevoie de ajutorul vostru,daca se poate. Parintii mei,divortati,sunt plecati in strainatate de cativa ani,mami e stabilita acolo, si vor sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil laura_agapy laura_agapy As dori sa stiu cat ar costa actele de vanzare- cumparare la notariat daca mama mea imi vinde mie casa. Casa are 80 mp iar terenul 187 mp. Ma gandesc ca poate ... (vezi toată discuția)