avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proceduri pentru perfectarea de acte la un teren nou ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proceduri pentru perfectarea de acte la un teren nou cumparat

as dori sa stiu si eu care sunt pasii perfectarii actelor la cumpararea unui teren intravilan de 400 m2,cine plateste(vanzatorul ori cumparatorul) si cam cat costa ?ms mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 22:29, 5 August 2011
Terenul tb sa aiba cadastru, impreuna cu vanzatorul va prezentati la notariat. Vanzatorul sa aiba titlu de proprietate, daca terenul este si intabulat se va depune cerere de extras de autentificare pt perfect area actului. Aceasta blocheaza cartea funciara 5 zile avand garantia dvs ca vanzatorul nu mai poate instraina terenul si altcuiva. Tot vanzatorul va aduce si certificat fiscal cu plata impozitelor la zi pt teren.
Vanzatorrul va plati impozit pe tranzactie, in functie de pret si anul dobandirii terenului de catre acesta.
Cumparatorul va plati pretul din contract si onorariul notarului.

Dupa perfect area actului se va intabula dreptul dvs de proprietate in cartea funciara.

Taxele adica onorariul si Impozitul se stabilesc in functie de expertizele imobiliare pt uzul notarilor. Sunt valori ce tin cont de zone, localitati.....

Asa ca cel mai bine este sa va prezentati la un birou notarial unde vi se va calcula taxele. Daca pretul este mai mik Decat in grila, onorariul se va calcula ca si impozitul la valoarea grilei din expertiza, daca pretul este mai mare se va calcula la pret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe notariale sludovic sludovic Buna ziua, doresc sa cumpar un teren pe care exista o constructie (casa in rosu, fara receptie, neintabulat). Contractul de vz.-cump. se va incheia dupa cate ... (vezi toată discuția)
Drept civil mostenire nedelcu catalin nedelcu catalin buna ziua! Vreu sa-mi trec si eu mostenirea de la parintii mei care sunt in viata pe numele meu.avand in vedere ca fratii mei sa nu aiba pretentii la ea mai ... (vezi toată discuția)