Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Executare silită

interpretarea art. 622 NCPC

In situatia in care am pierdut si in recurs un proces, fiindu-mi imputate cheltuielile de judecata, trebuie sa merg eu sa solicit instantei eliberarea Deciziei, dupa care printr-o adresa sa invit partea adversa pentru a-i achita sumele impuse de instanta, sau cel interesat trebuie sa vina la mine cu o adresa si cu hotararea def. si irev. si sa-mi solicite cheltuielile?
La ce se refera executarea de "bunavoie" a obligatiei stabilite de instanta?
Cu alte cuvinte, partea care a castigat se poate adresa direct executorului judecatoresc dupa ce hot. a ramas def. si irev. si noi nu i-am platit cheltuielile, sau trebuie sa ni se adreseze noua mai intai cu o solicitare in acest sens si, abia in situatia unui refuz din partea noastra, sa se adreseze executorului judecatoresc?
Cel mai recent răspuns: aleodor27 , utilizator 15:00, 9 Aprilie 2013
Exact acest lucru inseamna ceea ce ati mentionat dvs mai sus ... debitorul obligatiei poate sa puna in executare hotararea judecatoreasca de bunavoie , iar in caz de refuz creditorul se poate adresa executorului judecatoresc pentru a demara promcedura executarii silite.
se adreseaza executorului judecatoresc, care intai va va soma.

Sfatul meu este sa ii platiti direct, inainte de a apela la executor, pentru a evita si cheltuielile generate de executare.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Pentru a conchide, inteleg ca eu trebuie sa ma supun dispozitiei instantei de indata, nu trebuie sa astept ca partea adversa sa vina la mine cu o solicitare in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita cheltuieli de judecata valneagu valneagu Buna ziua. Este cam impropriu zis \"executare silita\" pt. ca nu m-am opus platii sumei respective. In urma sentintei ramase definitiva si irevocabila mi ... (vezi toată discuția)
Ce fac cu o hotãrâre definitivã ºi irevocabilã prin nerecurare? dan08 dan08 buna seara.o intrebare am si eu.Daca de la comunicare in scris a unei hotarari judecatoresti nu sa facut recurs,ea este definitiva si irevocabila, trebuie ... (vezi toată discuția)
Oug 119/2007 ENGFULL ENGFULL am obtinut o ordonanta de plata in temeiul OUG 119 /2007 dupa expirarea celor 10 zile in care se poate face cerere de anulare , solicit instantei ... (vezi toată discuția)