avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... OUG 119/2007
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

OUG 119/2007

am obtinut o ordonanta de plata in temeiul OUG 119 /2007
dupa expirarea celor 10 zile in care se poate face cerere de anulare , solicit instantei investirea sentintei ca definitiva si irevocabila , sau se solicita direct investirea cu formula executorie?
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2009
ENGFULL, utilizator
Cel mai recent răspuns: mincupaul , utilizator 20:58, 27 Noiembrie 2009
solicitati o copie legalizata cu mentiunea ca este definitava si irevocabila. este irevocabila ca urmare a neintroducerii cererii in anulare (art. 14 alin. 1 din oug 119/2007). nu se investeste cu formula executorie, hotararea constituie titlu executoriu va adresati executorului.
asa cred eu
succes!
Asteptati sa treaca termenul contestatiei in anulare si, in cazul in care nu se declara contestatia, se investeste hotararea si se merge la executorul judecatoresc, in vederea recuperarii sumelor datorate de debitor.
asadar , nu trebuie sa mai cer legalizarea ca definitiva si irevocabila , cer direct investirea cu formula executorie, instanta va aplica si stampila cu def si irev si va aplica si formula executorie si o timbrez cu 6 lei ( 4 +2 )
asta imi era nedumerirea - nu fac 2 cereri o data cer legalizarea def si irev si dupa ... investirea executorie
b]utc a scris:

solicitati o copie legalizata cu mentiunea ca este definitava si irevocabila. este irevocabila ca urmare a neintroducerii cererii in anulare (art. 14 alin. 1 din oug 119/2007). nu se investeste cu formula executorie, hotararea constituie titlu executoriu va adresati executorului.
asa cred eu
succes!


cred ca aveti dreptate art 14 spune ca ordonanta devenita irevocabila constituie titlu executoriu , de fapt asta fiind si una din diferentele fata de oUG 5 /2001 care trebuie investita si apoi astfel investita va deveni titlu executoriu ....=D>

vreau sa fiu foarte atenta pt ca e vorba de o procedura cu strainii ( debitorul e din italia si in plus tocmai am primit si sentinta de declarare faliment )
desi legea speciala spune ca hotararea pe OUG 119/2007, in practica, in conformitate cu normele de procedura, s-a decis ca toate hotarairile, inclusiv cele obtinute pe OUG119/2007 sa fie investite cu formula executorie.
Dupa ce investiti sentinta , prezentati-va cu aceasta la un executor judecatoresc pentru a o pune in executare.

Alte discuții în legătură

Og 5/2011 Lorennalivia Lorennalivia BUNA ZIUA, O intrebare: mi s-a admis o cerere privind oug119/2007, cu mentiunea: CU DREPT DE CERERE IN ANULARE PT. DEBITOR IN 10 ZILE. Debitorul nu a formulat ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie adinutza.2008 adinutza.2008 Consiliul local a castigat in instanta rezilierea unui contract de inchiriere. Intreb: dupa aplicarea mentiunii definitiv si irevocabil pe sentinta civila, ... (vezi toată discuția)
Este necesara investirea? herculeroco herculeroco Potrivit art. 14 alin. 1 din OUG 119/2007 ,,Ordonanţa de plată, devenită irevocabilă ca urmare a neintroducerii sau respingerii cererii în anulare, ... (vezi toată discuția)