avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 247 din 2005 - reconstituirea dreptului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 247 din 2005 - reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole

Prin aplicarea Legii nr. 1 din 2000 am fost informata de validarea a "7 ha teren agricol".
In urma contestatiei pe care am efectuat-o in 2005, am fost informata in 2006, din nou, despre validarea celor 7 ha teren agricol.
In 2007, prin aplicarea Legii nr. 247 din 2005, am fost informata si de validarea a "7,69 ha teren agricol".
Punerea in posesie cu cele 14,69 ha teren agricol - NU s-a produs, deoarece nu exista rezerva de teren la nivelul comunei Celaru, jud. Dolj.
Precizez ca la momentul nationalizarii, acest teren apartinea com. Celaru, raionul Romanati si dupa impartirea administrativ - teritoriala in judete, acesta apartine acum com. Redea, jud. Olt.
Solicitarile efectuate la Institutia Prefectului Dolj - Comisia Judeteana de Fond Funciar si la Agentia Domeniilor Statului Dolj au ramas fara efect.
Ce trebuie sa fac pentru a intra in posesia acetui teren ?
Cel mai recent răspuns: tanasieflorina , utilizator 16:15, 15 Aprilie 2013
Acum va raspund din memorie, pt ca nu mai am avut de a face de mult timp cu speta: primaria locala trebuie sa va dea echivalent pe alt amplasament, daca cel vechi nu mai poate fi restituit; daca nu mai detine suprafete agricole, desi nu cred pt ca s-au restituit cu o rezerva de 5%, va poate da la schimb cu alta localitate apropiata, sau daca nici asa nu e posibil, va poate da echivalent banesc. Pt un raspuns competent, va rog sa va adresati la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, care va va raspunde chiar daca depuneti solicitare pe e-mail la adresa: www.anrp.gov.ro/contact.html. Depuneti solicitarea impreuna cu documentele doveditoare.
Va multumesc pentru raspuns!
Sugestia d-voastra este foarte buna si o sa ma adresez ANRP.

Buna ziua,

Intre timp am citit <noul proiect de lege privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire....> astfel pana la 1 ian 2016 trebuie solutionate cererile de restituire in natura.
Deci acum trebuie sa astept sa vad ce se va intampla?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in posesie teren stanculumintza stanculumintza Ca o scurta descriere a cazului In 2006 comisia judetena pt stabilirea dreptului de proprietate a reconstituit dreptul de proprietate al tatalui meu pe 9,5 ... (vezi toată discuția)
Dosar (cerere ?)anrp liniuta liniuta Buna ziua , mi sa stabilit cuantumul unei despagubiri in echivalent prin hotarare judecatoreasca , dosarul catre anrp il fac eu sau pe baza cererii depuse la ... (vezi toată discuția)
Legea 18/1991 RobyG RobyG Buna ziua. Strabunica mea (decedata) a facut cerere pt reconstituirea proprietatii inca de la sf anului 1991 pt. aprox. 2,50 ha (s-a luat in considerare reg ... (vezi toată discuția)