avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil.

Buna ziua,

Din luna Ianuarie muncesc cu contract de colaborare, in luna Martie am ramas insarcinata. Intrebarea mea este urmatoarea, pe baza acestui contract, anuntand starea mea Biroului de Resurse Umane, pot beneficia, eventual de prelungirea acestui contract si concediu maternitate/concediu crestere copil? Sau daca se poate sa imi prezentati o solutie la nedumerirea mea.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:37, 10 Aprilie 2013
1. Puteti beneficia de indemnizatie de concediu de maternitate daca la venitul obtinut s-a platit contributia de 0,85% pentru concedii si indemnizatii (conf. OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate).

2. Venitul obtinut din contractul de colaborare este eligibil pentru a benficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

3. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, eleva sau studenta la zi, concedii medicale, concediu de maternitate).

4. - Contractl de colaborare nu este un contract individual de munca si nu se supune prevederilor Codului muncii ci prevederilor Codului civil.
- In contractul de colaborare aveti specificat si modul in care poate inceta acesta.

5. Daca va inceteaza contractul de colaborare in timpul graviditatii trebuie sa gasiti imediat o alta sursa de venit profesional (din prestarea unei activitati) pentru a putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului este conditionata de plata cotei de contributie de 0,85% la cass? Simona_Mereu Simona_Mereu Sunt PFA din noiembrie 2012 si am platit pana acum impozitul pe venit si cotizatia CASS stabilite prin deciziile emise de la Finante. Acum sunt gravida in 36 ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si crestere copil pfa Sacharisa Sacharisa Pentru PFA: 1) Daca pentru cele 12 luni de calculare a concediului de maternitate, 6 luni am fost PFA si 6 luni nu am avut venit pana la nastere, mai ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere copil la persoana cu pfa SnowFlake SnowFlake Buna ziua, Detin PFA cu norma de venit prin care colaborez cu 2 firme. Codul CAEN este 8559 - alte forme de invatamant (nu stiu daca e relevant). Platesc ... (vezi toată discuția)