avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ce este de fapt asistenta juridica?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ce este de fapt asistenta juridica?

Exista vreo metoda de a determina limitele acestui termen? Asistena juridica? Pana unde avem dreptul sa realizam noi activitati juridice si cand se considera ca am incalca drepturile avocatilor la asistenta juridica? De exemplu o persoana fizica are dreptul sa reprezina in instanta o alta persoana ca si aparator dar sa nu fie avocat? Sau daca nu suntem avocati avem dreptul sa realizam servicii de exemplu de drept societar, inregistrari de firme, fuziuni divizari etc...? In plus am inteles ca exista chiar si firme de recuparari creante, dar care nu stiu cum actioneaza in ceea ce priveste instanta, probabil angajeaza avocati sau consilier juridici? Dar daca ne pricepem la procese ce rost ar mai avea sa mai angajam avocati atat timp cat am putea sa "asistam" noi partea vatamata intr-un proces?
Cel mai recent răspuns: Iulian81 , utilizator 01:00, 11 Aprilie 2013
Puteţi sa asistat-o persoanele dar nu puteţi pune concluzii pe fond, dacă nu sunteţi licenţiat în drept, daca sunteti licentiat, în baza unei procuri speciale, nu puteţi face acest lucru de obicei, mai trebuie sa plătiţi şi taxe, impozite
Dar cum ramane cu asistenta juridica in ceea ce priveste dreptul comercial sau societar? Contracte, operatiuni ce privesc persoanele juridice samd?
Pt societăţi trebuie sa fiţi consilier juridic, singurul domeniu în care acţionează fiecare după cum i se nazare, este Registrul Comerţului, acolo datorita multitudinii dosarelor nu verifica nimeni că o persoana în baza unei procuri, de fapt câştiga bani fără sa fie impozitata.
Dar poate un consilier jurid sa acorde sasistenta unei persoane fizice sa a unei alte persoane juridice diferita de cea la care este angajat..? Eu stiam ca nu au voie, legea si Statutul parca le interzic sau oricum au niste limitari acest consilieri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistare persoana fizica de catre consilierul juridic ankalaura85 ankalaura85 Potrivit statutului consilirilor juridici \"Art. 12. - Consilierul juridic poate reprezenta gratuit în justitie rudele sale, ale sotului/sotiei, până la ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta leusan leusan O persoana care este licentiat in drept in caliate sot, (nu este avocat,ci jurist )sa-si reprezinte sotia in instanta la dezbaterea unei mosteniri, si sa ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea persoanei fizice de catre consilierul juridic nicolauviorel nicolauviorel In temeiul ultimelor modificari legislative cum ar putea un consilier juridic sa acorde asistenta judiciara persoanei fizice cu care nu are relatii de ... (vezi toată discuția)