avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... dizolvare societate
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

dizolvare societate

Buna ziua. Am o firma (un bar de sat micut). Nu a mers prea bine si am suspendat activitate in mai multe randuri ultima oara pe trei ani din 2010 pana in ianuarie 2013. ONRC a cerut dizolvarea societatii pe motiv ca nu s-au actualizat datele privind sediul. Am primit hotararea judecatoreasca prin care se dispune dizolvarea insa, problema este ca societatea are datorii de cca 4000 lei la finante provenind din neachitarea contributiilor datorate de angajator. Ce se va intampla acum? Se pot indrepta impotriva asociatului unic? Mai pot cere acum insolventa? Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 22:42, 12 Aprilie 2013
Finanţele pot cere numireaq unui lichidator iar ORC poate dispune numirea. Ulterior, in cadrul procedurii de lichidare, poate fi atrasă răspunderea administratorului sau a altor persoane care, prin faptele lor (expres prevăzute de lege), au contribuit la starea de insolvenţă.

Poate mai aveţi timp să atacaţi sentinţa de dizolvare, depunînd în instanţă actul pentru prelungirea dreptului de folosinţă asupra sediului, evitînd astfel lichidarea.
In procesul deschis de catre ONRC , finantele vor cere plata debitului pe care il are societatea. Daca dumneavoastra doriti insolventa, nu platiti debitul , dar trebuie sa colaborati cu lichidatorul in procedura de lichidare, pentru ca a nu va fi atrasa raspunderea personala pentru debitele societatii.
Trebuie, de asemenea, sa luati legatura cu un expert contabil (sau fostul contabil) si sa vedeti daca din actele contabile nu rezulta ca aveti datorii fata de societate sau alte operatiuni care sa va faca vinovat de intrarea in insolventa a societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tragere raspundere administrator axw axw Buna ziua, Am o firma cu datorii la stat de cca. 20000 lei. De 3 ani de zile nu mai am activitate si nici contabilitate nu am mai facut. Ma tot cauta de la ... (vezi toată discuția)
Srl radiat-se mai platesc datoriile? ContSters69724 ContSters69724 Speta. Un SRL infintat in 1992 este radiat in 2005 pe motiv nedepunere situatii financiare la ONRC. Firma avea de platit o amenda la ITM. Daca a fost radiata, ... (vezi toată discuția)
Cum se poate interveni in actiunea inaintata de orc pentru radierea unei societati ? kem kem In situatia in care o societate are datorii si impotriva ei ORC depune la Tribunal o cerere pentru dispunerea radierii, creditorul are posibilitatea de a ... (vezi toată discuția)