avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... tragere raspundere administrator
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

tragere raspundere administrator

Buna ziua,
Am o firma cu datorii la stat de cca. 20000 lei. De 3 ani de zile nu mai am activitate si nici contabilitate nu am mai facut. Ma tot cauta de la finante de la executare si mi-a sfatuit sa nu-l mai tin firma si sa-l bag in faliment. Am vrut si eu mai devreme dar din cauza ca nu mai este tinut contabilitate nu am bilant actual depus. In plus am marfa pe stoc pe ultimul bilant de peste 100.000 lei care nu-l mai am(furnizorul a ridicat si retur nu am mai primit) Altceva nu mai am pe societate. Lichidatorul imi zice ca am nevoie de bilantul si balanta la zi si marfa zero pe stoc sa nu se atraga raspundere administrator. Daca declar marfa neexistenta (furata sau deteriorata) ma mai umfla cu datorie la stat cu inca 40-50.000 lei(TVA de declarat). Nu stiu ce sa fac, bani nu mai am doar s-o bag in faliment (acei 120 lei la tribunal), dar nu stiu daca ma duc la finante sa depun bilantul celor 3 ani de zile mai accepta, ma lasa sa depun fara sa platesc pe loc amenda? Daca ma amendeaza nu o mai pot plati si bilantul tot nu l-am depus?
Ajutat-ma cu un sfat va rog!
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 22:24, 15 Octombrie 2012
Daca nu ati depus bilanturile si doriti dizolvarea lasati sa se dizolve la cererea ONRC . Cand veti primi citatia angajati un avocat pentru a depune intampinare . AFP va solicita atragerea raspunderii asociatilor insa cu un avocat bun scapati si de asta.
AFP vrea in momentul de fata sa atraga raspunderea (inca nu exista nimic pe hartie, doar amenintare din partea lor) deoarece firma nu mai are bunuri. AFP va apela la ONRC?
Buna seara .
Este posibil ca AFP sa solicite ORC dizolvarea societatii ,numirea unui lichidator,si lichidarea ,respectiv radierea firmei.
Daca nu aduceti contabilitatea la zi,si nu depuneti declaratiile si bilanturile nedepuse,riscati atragerea raspunderii patrinoniale,la nivel de ORC ,de catre fisc ,prin art.27, si art.28, din Codul de procedura fiscala . La Tribunal.fiscul nu va poate cere insolventa,intrucat nu au creanta mai mare de 45.000 lei,conform Legii nr.85/2006/republicata .
Cu stima,
Marius Bote .
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2012
Marius Bote, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tragere raspundere axw axw Buna ziua, Am o firma cu datorii la stat de cca. 20000 lei. De 3 ani de zile nu mai am activitate si nici contabilitate nu am mai facut. Ma tot cauta de la ... (vezi toată discuția)
Srl cu datorii radin radin Buna ziua. Am un SRL fara activitate momentan din ianuarie 2009, dar cu datorii : leasing 5800 lei, finante 12000 lei. Problema e ca nu mai am bani pentru ... (vezi toată discuția)
Bilanturi nedepuse pe anii 2007 2008 meruta florentina meruta florentina buna seara,ma puteti ajuta sami spuneti si mie ce trb sa platesc la onrc ptr bilanturi nedepuse care sint taxele si amenzile (vezi toată discuția)