avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... plata indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

plata indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
Fiica mea implineste 1 an pe 25.04.2013, insa eu mi-am reluat activitatea la locul de munca incepand cu data de 01.04.2013. Prin urmare, am depus o cerere de suspendare a platii indemnizatiei de crestere copil, deoarece imi incep activitatea la serviciu la data de 01.04.2013, si mi-a fost trimisa acasa decizia de suspendare a acestei plati incepand cu 26.03.2014. Insa, de la 25.03.2013 (data aniversara a fiicei mele) pana la 01.04.2013 (data la care imi incep activitatea) nu sunt in continuare in concediu de crestere copil?? De ce aceste cateva zile nu se iau in considerare la plata?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:30, 16 Aprilie 2013
1. - Trebuia ca macar o luna de CCC sa fie luata si de tatal copilului.
- Daca tatal nu a luat CCC atunci se reduce CCC al dvs. cu o luna.

2. Daca ati optat pentru CCC pana la 1 an atunci dupa ce implineste copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

Imi cer scuze! Am uitat sa precizez faptul ca tatal nu se incadreaza in legea care prevede ca tatii sa stea o lun acasa in ccc.
1. Atunci luati legatura cu Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC si stimulentul de insertie sa rezolvati problema.

2. Este posibil ca AJPIS sa nu stie ca tatal nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
Buna ziua,

Intervin si eu cu cateva nelamuriri:
Tatal copilului trebuie sa-si ia o luna de ccc obligatoriu?
Si daca da, cum anume se procedeaza cu salariul lui in acea luna?
Mama in acel timp revine la servici?

Multumesc!
1. Nu este obligatoriu ca tatal sa intre si el in CCC dar daca nu intra cel putin o luna atunci se scurteaza CCC al mamei cu o luna.

2. Cand tatal intra in CCC mama isi reia activitatea pentru o luna de zile sau intra in concediu fara plata.

3. Cand tatal, intra in CCC i se suspenda contractul individual de munca si acesta se reia dupa ce se termina luna de CCC.

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil si stimulent de insertie Andreiuta1908 Andreiuta1908 Buna ziua, In acest moment ma aflu in concediu de crestere copil, optiunea 1 an. Copilul implineste 1 an pe 29 octombrie 2013. Am doua nelamuriri: 1. Daca ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie ContSters316049 ContSters316049 Buna seara, Copilul face un 1 an pe 28 august, tatal va da o declaratie in care refuza sa stea acasa 1 luna de zile, eu pot sa-mi iau concediu fara plata ... (vezi toată discuția)
Cic si stimulent insertie Bianca_Szel Bianca_Szel Am urmarit subiectele si discutiile legate de CIC si stimulentul de insertie pe acest forum si am o nelamurire. Am o nelamurire. Atunci cand cineva opteaza pt ... (vezi toată discuția)