avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sa fac sau nu testarea poligraf ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sa fac sau nu testarea poligraf ?

Buna ziua !

Am si eu nevoie de un sfat, de la domnul avocat Lasconschi sau altcineva care ar putea sa ma ajute.

Lucrez pe o ambulanta Smurd. In februarie a disparut din biroul unui maistru un portofel. Intampalrea a facut ca eu si echipajul meu sa trecem in acea zi pe acolo sa alimentam ambulanta. Biroul maistrului se gaseste la circa 100 m de statia de alimentare cu carburant.
Operatiunea a durat cam 15 minute, timp in care nu am parasit perimetrul statiei de alimentare, nicidecum sa intru in birou la dansul. La sfarsit doar soferul a intrat in acel birou cu foaia de parcurs, dupa care am plecat fara sa mai trecem in acea zi pe acolo.....ulterior am aflat de disparitia portofelului de la colegii de acolo.

Azi am fost sunat sa ma duc pentru o declaratie.....trebuia sa primesc cica o citatie, nu am primit-o, am fost sunat de comandantul meu sa ma duc la sediul politiei.
Acolo am dat o declaratie in care am mentionat ca am fost sa alimentam ambulanta, ca nu am parasit perimetrul zonei de alimentare, lucru care poate fi confirmat de colegii mei,si ca doar soferul a intrat in acel birou...exact cum a fost.

La sfarsit am fost intrebat daca sunt de acord sa fiu testat cu aparatul poligraf si am scris in declaratie ca da...in fond stiu ca sunt nevinovat si nu am nimic de ascuns....ma gandeam ca asa se lamureste treaba .
Dar dupa ce am intrat pe forum si am vazut ca testul nu e relevant...ba mai mult te poate incrimina nevinovat mai ales daca esti emotiv ( dintodeauna sunt o persoana cam emotiva, nu ma pierd cu firea dar uneori tremur,transpir,imi creste ritmul cardiac in situatii mai aiurea) nu stiu daca ar fi bine sa fac acel test sau nu.
Am citit despre persoane care l-au picat din cauza emotiilor si nu vreau sa-mi pun singur cenusa in cap.

Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. As putea sa pic acest test din cauza emotiilor? Daca-l pic ce implica acest lucru?
Pot sa refuz acum acest test? Cum sa procedez? Nu vreau sa creada ca am ceva de ascuns dar nici sa fiu apoi anchetat pe baza unui test....inca am emotii desi treaba s-a petrecut dimineata.

Astept un sfat si multumesc anticipat.


Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:15, 20 Mai 2013
In mod normal nu este indicat sa faceti testul poligraf decat daca este strict necesar.
Din ceea ce ziceti exista suficiente probe din care sa rezulte ca nu sunteti suspectul principal si suficient cat sa nu fie nevoie sa fiti testat la poligraf.
Probabil ca v-au intrebat ca sa stie in viitor ce sa faca.
Imi vine greu sa cred ca va vor testa pe dvs. la poligraf daca exista probe care indica un alt suspect principal.
Doar daca acela ar fi nevinovat se va ajunge si la dvs.

Este insa posibil ca politia sa vada altfel situatia desi s-ar cam complica sa nu procedeze cum v-am precizat.

Parerea mea este ca pana nu il testeaza la poligraf pe suspectul principal sa nu faceti testul.
Dupa ce va fi el testat se va putea reitera intrebarea dvs...daca sa faceti sau nu testul...
Va multumesc mult de raspuns.
Dar cum procedez acum?
Cand am iesit de acolo cel care mi-a luat declaratia a zis ca ma programeaza la test si mi-a cerut numarul ca sa ma contacteze ulterior.
Pot sa merg eu sa-l caut ....da nu stiu ce sa-i spun. Nu cred ca exista un suspect principal,probabil au intrat mai multe persoane in birou in ziua respectiva.
Nu voi atrage banuieli daca refuz acum? Ma gandesc sa le spun ca sunt emotiv-(si asa e -nu pot sa cred ca am febra de suparare) si ca am 2 martori care au vazut ca eu nu am intrat acolo in ziua respectiva si ca voi da testul doar daca au vre-o proba impotriva mea.
Ce credeti ?

Nu am avut niciodata probleme cu legea si sunt extrem de afectat de aceasta situatie .As fi dat si testul ca nu mi-e frica decat de emotii dar daca il pic din cauza asta cred ca imi fac mai mult rau, desi ma intreb cum m-ar putea suspecta cand eu nu am intrat acolo.
Este bine sa dati testul poligraf numai daca este necesar.
Se poate sa fie testati toti ceilalti inaintea dvs. si ulterior sa fiti testat si dvs.

Daca vreti sa refuzati testul ar fi bine sa aveti si avocat deoarece va poate ajuta.
Daca mergeti neinsotit de avocat nu cred ca o sa va descurcati cu politistul mai ales daca ati fost deja programat la poligraf.Politistul se va supara.Se va supara si daca ii va spune avocatul acest lucru dar este problema avocatului cum se descurca...si nu mai este problema dvs.
Daca avocatul nu se va descurca mai bine mergeti singur...
Si cum reactioneaza un politist suparat?
In general cheama mai multi politisti suparati...:fight:

Alte discuții în legătură

Testarea cu aparatul poligraf - cine propune testarea loredana96 loredana96 cine hataraste ca un invinuit poate sa fie testat cu aparatul poligraf?politia sau instanta?si cum de face acest lucru? (vezi toată discuția)
Situatie test poligraf andrewculda andrewculda Buna ziua! Ma numesc Andrei Culda, sunt inscris nou pe acest forum tocmai pentru a afla raspuns la cateva intrebari. In urma cu ceva timp un coleg de-al ... (vezi toată discuția)
Furt firma -- cu usa deschisa arimed arimed Buna ziua, Am o problema si am incredere ca ma puteti ajuta cu un sfat. La magazinul la care lucrez a fost comis un furt. Problema aparuta este ca usa ... (vezi toată discuția)