Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozitare in functie de cod CAEN?

Buna ziua,
Vreau si eu sa stiu va rog frumos daca am o societate care isi desafoara activitatea nu pe obiectul principal de activitate ci pe unul secundar pe care din el plateste profitul ,pe cel care il are ca obiect principal sau pe cel secundar ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: marcucarolina , utilizator 17:30, 22 Aprilie 2013
Nu inteleg exact la ce va referiti.
Daca sunteti platitor de impozit pe venitul microintreprinderilor platiti 3% din total venituri realizate din care se scad cele cateva exceptii.
Daca sunteti platitor de impozit venit platiti 16% la diferenta intre venituri si cheltuieli+chelt.nedeductibile.
multumesc ,am inteles
Dar nu pierdeti din vedere,daca soc.realizeaza venituri din alta activitate decat cea principala inscrisa in certificatul de inmatriculare,trebuie sa va autorizati acel cod caen si sa-l transformati in cod caen principal.
Cand s-a infiintat societatea a fost activat un cod caen specific activitatii pe care avea s-o desfasoare dar pe care insa nu s-a lucrat ,apoi si-a deschis un punct de lucru unde desfasoara o activitate diferita cu un alt cod caen ,dar secundara ,pe care inregistreaza venituri .
Intrebarea mea era daca plateste impozit pe venit de 3% microintreprindere sau 5% fiind club ?
Trebuie sa transform activitatea secundara pe care realizez venituri in activitate principala ?
Va multumesc foarte mult pentru amabilitate !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintreprindere cu activitate de intermediere bancara vasilicapop vasilicapop Buna ziua. Activitatea de intermedire bancara, cod caen 6612 , se incadreaza la impozit pe venit(microintreprindere) sau impozit pe profit? Societatea este o ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl. intrebari dvdalexandru dvdalexandru Buna ziua, In primul rand am fost placut surprins sa vad ca exista si in Romania forumuri bine puse la punct. Felicitari webmasterului. Suntem 2 asociati ... (vezi toată discuția)
Declaratie 010 2014 irinuka2005 irinuka2005 Firma infiintata in martie 2013 COD CAEN 7021\\"Activitati de consultanta in domeniul relatiilor publice si al comunicarii\\"ca si platitoare de impozit pe ... (vezi toată discuția)