avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa sot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa sot

va rog sa-mi spuneti cat costa o succesiune si daca sotul meu a decedat in februarie 2013 pot pune curator pentru fata minora care va implini peste 4 luni 18 ani pe mama mea .si ce acte sunt necesare. va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 10:04, 18 Aprilie 2013
Mai bine mai asteptati 4 luni apoi mergeti impreuna cu fiicala notar, acolo va zice si cat va costa functie de valoarea bunurilor mostenite si de ce acte exact aveti nevoie.
Puteti sa puneti curator pe mama dvs la dezbaterea succesiunii, notarul care va pune dosarul de succesiune pe rol va face adresa catre autoritatea tutelara pt desemnarea curatorului sau puteti sa asteptati in ca 4 luni pentru a deveni fata majora, deoarece succesiunea este scutita de impozit pana in doi ani de la deces si nici nu expira termenul de optiune succesorala , care este 1 an de la deces.
Onorariul se calculeaza in functie de bunurile aduse la masa succesorala. Mergeti la un notar de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu si vi se va face calculul, eventual veti pune succesiunea pe rol. Pt acasta va trebuie certificat de deces, actele de satre civila , act de casatorie al dvs , ac5t de nastere al fiicei, buletinele, actele de proprietate, certificate fioscale pt bunurile imobile, 2 martori care l au cunoscut pe defunct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea flobos656 flobos656 cine imi spune va rog, cit ma costa si ce acte imi trebuiesc pentru a face succesiunea dupa moartea tatalui meu. sunt fiu unic si mama este inca in viata. cum ... (vezi toată discuția)
As dori sa ma lamureasca cineva socela socela timp de 4 ani locuiesc impreuna cu mama mea . imobilul in care locuim impreuna este proprietatea mamei si a tatalui [decedat] ,am viza de flotant [buletinul ... (vezi toată discuția)
Succesiune pentru masina brinduselena brinduselena ce acte sunt necesare pentru succesiune?am 2 copii si sotul a decedat pe 04 .01.2012.si cat ma costa aceasta succesiune?va multumesc (vezi toată discuția)