avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune pentru masina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune pentru masina

ce acte sunt necesare pentru succesiune?am 2 copii si sotul a decedat pe 04 .01.2012.si cat ma costa aceasta succesiune?va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 18:06, 2 Martie 2012
Succesiunea se deschide la un Birou notarial.

Birourile notariale sunt independente si au onorarii ce difera.

Mergeti cu toate actele de proprietate ale imobilelor si mobilelor ce se aflau in patrimoniul sotului la momentul decesului si cu certificatul de deces al acestuia, certificatul de casatorie al dvs. certificatele de nastere ale copiilor (sau cartile de identitate daca au asa ceva).
Competent este notarul din circumscriptia judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu. Va prezentati cu certificatul de deces, certificatul dvs de casatorie, certificatele de nastere ale copiilor, cartile de identitate. Actele de proprietate pt bunurile care apartiuneau defunctului si doi martori care l au cunoscut pe defunct. Onorariul se calculeaza in functie de valoarea bunurilor in masa succesorala.daca nu dezbateti succesiunea in termen de doi ani de la deces veti plati si 1% impozit calculat la valoarea bunurilor incluse in patrimoniul defunctului.daca copii sunt minori si dvs nu renuntati ka mostenire se va numi un curator de. Catre instanta de tutela care sa I reprezinte la dezbaterea succesiunii. Acesta poate fi unul din bunici sau o alta ruda apropiata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune laur2013 laur2013 buna seara, in ce conditii pot deschide succesiune daca suntunicul fiu, insa mama meatraieste? (vezi toată discuția)
Acte necesare dezbatere succesiune nutzzu nutzzu Buna seara. Vreau sa vand un apartament al parintilor mei,ambii decedati,iar eu sunt singurul mostenitor.Banuiesc ca pt a-l vinde trebuie sa fac dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Intrebari succesiune noiklosa noiklosa Am o ruda care a decedat (matusa), eu fiind unicul mostenitor. 1. Succesiunea prin notar (nu in instanta) se dezbate obligatoriu in orasul unde isi avea ... (vezi toată discuția)