avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contributii contract de asigurare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contributii contract de asigurare

Buna.
Poate cineva sa-mi spuna care este procentul contributiilor care se platesc pentru un contract de asigurare.
De asemenea ce declaratii se intocmesc (CAS, asanatate) sau daca se intocmesc.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 22:58, 26 Februarie 2009
sanatatea si impozitul , declaratia 100 de catre angajator.
ioan.morosan a scris:

Buna.
Poate cineva sa-mi spuna care este procentul contributiilor care se platesc pentru un contract de asigurare.
De asemenea ce declaratii se intocmesc (CAS, asanatate) sau daca se intocmesc.
Multumesc.

Ce fel de contract de asigurare?cu cine?
Este vorba de un contract de asigurare al unui asociat unic la o societate comerciala
Pentru asociatul unic cu indemnizaţie lunară înscrisă în declaraţia de asigurări sociale, contribuţia lunară se calculează prin aplicarea cotei stabilite de lege asupra indemnizaţiei; baza de calcul a contribuţiei nu poate fi mai mică decât un salariu de bază minim brut pe ţară, lunar.
Prin Ordonanta de urgenta nr. 226/2008 privind unele masuri financiar-bugetare, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 899, din 31 decembrie 2008, Guvernul a stabilit cotele de contributii datorate atat de catre angajator, cat si de catre angajat, incepand cu veniturile aferente lunii ianuarie 2009.
Actul normativ emis de Guvern stabileste ca, pentru anul 2009, cotele de contributii la asigurarile sociale de sanatate datorate la bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate (FNUASS) vor fi de 5,5% pentru angajat, si de 5,2%, pentru angajator. Pentru persoanele asigurate facultativ, cota de contributie la FNUASS va fi de 10,7%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari de sanatate dan1111 dan1111 Sunt persoana fizica autorizata (profesie liberala) si, in acelasi timp si angajat la o societate comerciala, care-mi plateste asigurarea de sanatate conform ... (vezi toată discuția)
Platitor asigurari de sanatate camellia_camy camellia_camy [i]Buna ziua! As dori sa va intreb daca o persoana care are PFI cu domeniu activitate asigurari non viata ,este platitor la asigurarile de sanatate ? ... (vezi toată discuția)
Contributie fond sanatate iulia-simona iulia-simona In anul 2007, contributia la fd de sanatate asigurati (art 257 din L95/2006) era de 6,5%. Legea bugetului de stat pt anul 2008 (L 388/31.12.2007 art 9) a ... (vezi toată discuția)