avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale demisie si nerespectare preaviz
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

demisie si nerespectare preaviz

Buna ziua,va rugam sa ne ajutati in urmatoarea problema legata de angajati:
acum o saptamana angajatii firmei si-au dat demisia in grup avind un preaviz de 20 de zile.Din ziua depunerii demisiei niciunul nu s-a mai prezentat la munca.In schimb s-au prezentat la beneficiarii unuia dintre contractele firmei noastre.Acestia au inceput sa lucreze pe cont propriu lucrarea contractata de firma noastra si evident nefinalizata de societate.
Va rugam sa ne spuneti ce este de facut in astfel de situatii.Culmea e ca mai vor si bani la sfarsitul perioadei de preaviz facind chiar amennintari in acest sens,merg la furnizori si lanseaza zvonuri cu caracter defaimator si calomnios la adresa societatii si conducerii acesteia....etc...
Cel mai recent răspuns: Crystynika , utilizator 10:23, 29 Aprilie 2013
daca aveti dovezi ca lucreaza fara CIM puteti face o sesizare la ITM dar daca se constata ca nu aveti dreptate lucrurile se pot complica.
daca nu ati avut in CIM clauze de neconcurenta nu puteti obliga pe nimeni sa nu lucreze la alte societati concurente.
daca nu isi respecta preavizul nu stiu cum ii puteti constrange, trebuie avut in vedere si motivul demisiei tuturor angajatilor, nerespectarea achitarii salariilor, etc.
daca aveti restante financiare fata de persoanele respective sunteti obligati sa le achitati.
Multumim pt promptitudine..lucrurile sunt in felul urmator :ei si-au dat demisia in grup de la firma pe motive personale,au inscris si semnate in CIM reglementari de genul pastrarea a confidentialitatii,promovarea prin ceea ce fac a valorilor societatii ...etc...pe cind ei nu au facut decit sa sape firma pe la spate....nu suntem razbunatori dar daca actiunile lor au adus si aduc prjudicii morale si materiale societatii consider ca trebuie sa raspunda intr-o forma sau alta.Actualmente ei lucreaza asa cum v-am spus la unul dintre beneficiari,perioada in care ei se afla in preaviz si intrun loc unde eu cred ca nu au ce cauta...

multumim
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o lamurire. In cazul demisiei in grup din motive personale conform celor descrise mai sus, avand in vedere ca nu am cu cine sa vorbesc si sa semnez actele si termenul de preaviz se termina pe 01.05.2013, eu trebuie sa trimit prin posta preavizul de concediere ca urmare a demisiei, si apoi tb sa trimit si incetarea contractului tot prin posta, cererea pt inapoierea echipamentului primit? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza confidentialitate miguelanhel miguelanhel am lucrat la o societate pe o functie de conducere pe o perioada de 8 luni iar ulterior am primit o oferta de munca mult mai buna din punct de vedere financiar ... (vezi toată discuția)
Sfaturi referitoare la anularea unei anexe a contractului de munca violetmist violetmist Buna ziua, Doresc sa va cer sfatul cu privire la situatia prin care am trecut/trec la locul de munca si mai ales cu o anexa la contractul de munca pe care ... (vezi toată discuția)
Efectele clauzei de confidentialitate/neconcurenta in cazul demisiei andrei_o andrei_o Sunt reprezentant vanzari in cadrul unei firme. Acum 2 ani am semnat un act aditional la CIM cu o clauza care preciza ca pe perioada derularii contractului nu ... (vezi toată discuția)