avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale concurenta neloiala?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

concurenta neloiala?

Daca patronul unui magazin trimite un angajat la un alt magazin situat in imediata apropiere sa vada ce preturi practica respectivul magazin, dupa care el modifica preturile "in jos", se poate numi concurenta neloiala? Sunt masuri care se pot lua impotriva lui?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:13, 19 Aprilie 2013
În opinia mea nu este un fapt de concurenţă neloială, fiecare comerciant este liber să îşi vândă marfa la preţul pe care îl consideră oportun. Poată că comerciantul concurent vinde marfă de calitate mai slabă, aceasta nu înseamnă că o marfă superior calitativă trebuie vândută la acelaşi preţ şi implicit vânzătorul va pierde.
În definitiv este opţiunea cumpărătorului dacă cumpără un produs slab sau superior calitativ.
Există chiar şi un proverb "te zgârceşti la tărâţă şi te ieftineşti la mălai".
În art. 4 şi 5 din legea nr. 11 / 1991 aveţi faptele de concurenţă neloială sancţionate de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea negocierii pretului unui produs, in magazin sahara sahara Buna ziua , va rog daca se poate sa-mi spune-ti ce numar are Legea negocierii pretului unui produs in magazin , Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Fixarea preturilor de vanzare adrian199 adrian199 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: comerciantul C1 discuta cu furnizorul F care sunt preturile de vanzare la raft la comerciantul C2, pentru produsele livrate ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala ContSters95382 ContSters95382 Buna ziua, lucrez in domeniul vanzarilor de produse industriale,piese de schimb,etc. de vreo 10 ani, am avut un grup destul de numeros de clienti pana acum ... (vezi toată discuția)