avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... concurenta neloiala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

concurenta neloiala

Buna ziua, lucrez in domeniul vanzarilor de produse industriale,piese de schimb,etc. de vreo 10 ani, am avut un grup destul de numeros de clienti pana acum vreo 4-5 ani in urma. Si de ce nu mai am ?? O firma concurenta din judetul vecin vine in localitatea unde imi desfasor eu activitatea, mi-au luat aproape toti clientii ( lucru confirmat si de firma concurenta) , practica preturi mult mai mici decat pot avea eu, ei avand un rulaj de marfa mai mare isi permit sa-si vanda marfa cu un adaos mai mic. Practic...ei vin de 2 ori pe saptamana si isi cauta clientii in zona unde lucrez eu, judetul lor fiind net superior ca dezvoltare. Exista vreo posibilitate sa-i acuz de ceva? abuz de pozitie, concurenta neloiala.
Cel mai recent răspuns: Lucian Bujor , Mediator 16:40, 2 Martie 2011
Sa ii acuzati ca stiu sa faca bani pe timp de criza? Nu poate fi considerata concurenta neloiala faptul ca practica preturi mai mici decat dvs. Este adaptare pe timp de criza ..... Se pare ca afacerea ii merge si traieste binisor chiar daca a scazut preturile. Daca ati fi scazut si dvs.preturile poate ati fi avut si ceva clienti in plus !
Tutusi astept pareri si de la specialisti. Ce mi-a raspuns actb nu mi se pare raspuns concret. Nu preturile ma deranjeaza atat de mult cat ma deranjeaza ca vin la clientii mei cu aceeasi marfa, stiind ca acei clienti au fost clientii mei candva. Nu se face asa ceva , multe firme concurente se simt deranjati de aceasta firma .
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
ContSters95382, utilizator
se putea sa nu se bage cineva in seama cu raspunsuri penibile? :))

sa revin la subiect... fiind o piata libera nimeni nu le poate impune concurentilor sa aiba un pret de distributie cat al dvs. Ei stabilesc pretul in functie de costurile si politicile care le au
Dvs puteti face sesizare la Consiliul Concurentei (singura institutie abilitata de a se ocupa de asemenea situatii), iar acesta este nvoit sa faca o inspectie, dar simplul fapt ca au un pret mai bun ca al dvs si intra pe piata dvs NU inseamna concurenta neloiala

concurenta neloiala se refera la neplata salariilor, a taxelor si impozitelor, reclama negativa asupra concurentilor, "furtul" efectiv al clientilor concurentilor etc
Verificati daca situatia Dvs. concreta se poate incadra in vreunul din cazurile prevazute de Legea privind combaterea concurentei neloiale nr. 11/1991. In acest caz puteti solicita daune prin promovarea unei actiuni in raspundere civila impotriva societatii respective impreuna cu celelalte demersuri care au ca finalitate sanctionarea contraventionala/penala a societatii.
e dreptul oricarei societati sa comercializeze cu adaus mai mic,

Alte discuții în legătură

Concurenta neloiala și distrugătoare antoaneta12 antoaneta12 Buna seara, cum procedezi când un grup de firme folosesc preț foarte mic la un produs numai pentru a fura clienți de la alta firma cu scopul de o falimenta ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala oarfa oarfa Se considera [b]concurenta neloiala[/b], fata de alti comercianti, atunci cand eu ofer servicii gratuite folosindu-ma de reclame sau alte surse pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala Jenu68 Jenu68 Buna ziua! Avem un SRL si lucram conform legii cu facturi, case de marcat, oameni angajati, contabil,TVA, taxe, impozite,etc. Vand marfa in piata si incerc ... (vezi toată discuția)