avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... comunicare incheiere irevocabila solutionare cerere ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

comunicare incheiere irevocabila solutionare cerere reexaminare taxa judiciara timbru

Trebuie sau nu comunicata incheierea irevocabila prin care a fost solutionata cererea de reexaminare a taxei judiciare de timbru?
Ma refer la urmatoarele situatii:
-incheierea privind modul de stabilire /calcul al taxei -art.18 alin.3 legea 146/1997
- incheierea de solutionare a cererii de reexaminare a cererilor de scutire,reducere.., - art.21 ind.1 alin.4 pt. persoane juridice
- incheierea de solutionare a cererii de reexaminare a cererilor de scutire,reducere.., - art.15 alin.3 din oug 51/2008 pt.persoane fizice.
In toate articolele din legea 146/1997 de mai sus, se spune ca cererea de reexaminare va fi solutionata in camera de consiliu prin incheiere irevocabila.
Hotaririle irevocabile nu se comunica, dar astfel de incheieri ar trebui comunicate
Cel putin in situatia de la art.18 alin.3, avand in vedere ca solutionarea se face fara citarea partilor, spre deosebire de celelalte doua situatii, incheierea ar trebui comunicata, pt. ca altfel cel care a formulat cererea de reexaminare nu are cum sa stie care a fost solutia si daca are sau nu de platit taxa .
Stie cineva care ar fi articolul de lege, c.proc.civ., care ar obliga la comunicarea unor astfel de incheieri irevocabile de solutionare a unor cereri incidentale?
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2013
eugen82, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 10:04, 23 Aprilie 2013
Nu se comunica. Partea trebuie sa fie diligenta si sa isi ia hotararea din dosarul Instantei. Temeiul logic al comunicarii este asigurarea dreptului partii de a ataca in termen sentinta respectiva. Daca nu ar fi comunicata, am sta si 10 ani pana merge partea interesata la dosar sa ia la cunostinta de hotarare si sa promoveze calea de atac.

De aceea cele irevocabile nu se comunica. Daca se doreste a se sti motivarea, se poate merge la dosar.
in situatia de la art.18 alin.3 cererea se judeca in camera de consiliu de un alt complet fara citarea partiulor
de unde sa stie cel care a solicitat reexaminarea cand se va judeca si cand sa ia cunostinta din dosar? nu de motivare ci de solutie.
eu am avut o cerere reexaminare amenda pe art.108 si mi s-a comunicat, desi irevocabila
Sa fiti dvs sanatos cate hotarari irevocabile mi-au fost comunicate si mie, ...

Asta nu inseamna ca trebuie sa fie comunicate ci ca pot fi comunicate.

De unde sa stiti? Apare termen pe portal, nu?
si daca nu apare termen in ecris? eu ce fac? cum aflu? dosarul e in alt judet, nu ma deplasez acolo
Dle, aveti portal instante.ro , luati de acolo nr de telefon al judecatoriei, solicitati sa vi se faca legatura la rhiva si aflati orice doriti cu privire la dosaR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere scutire taxa timbru respinsa irevocabil georgs georgs Intr-un proces cu CAS am depus cerere pt scutirea de la taxa de timbru in val de 100 lei pt ca nu am avut venit pe ultimile 3 luni. Am depus adev de la finante ... (vezi toată discuția)
Plata taxei de timbru handsu handsu Daca exista posibilitate de a face recurs impotriva refuzului instantei de a admite cererea privind neplata taxei de timbru pentru partea care se afla in ... (vezi toată discuția)
Camera de consiliu cu citarea partilor aidu aidu Cererea de reexaminare impotriva respingerii ajutorului public judiciar se solutioneaza in camera de consiliu, potrivit art. 15 OUG nr. 51/2008. Insa se ... (vezi toată discuția)