avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... plan propiu de sanatate si securitate in santier
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

plan propiu de sanatate si securitate in santier

Buna ziua,
Prestez servicii de paza pe baza de contract prestari servicii intr-un santier.
In acest caz trebuie sa facem plan propiu sde sanatate si securitate?
Nu avem calitate nici de antreprenor si nici subantreprenor cum mentioneaza HG 300/2006
Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:00, 25 Aprilie 2013
Trebuie sa intocmiti plan propriu de prevenire si protectie, legat strict de activitatea dvs.si riscurile legate de aceasta. Acest plan va face parte din planul general al santierului, care va tine cont de toate activitatile prestate, de catre toti subantreprenorii si persoanele independente, dar si de serviciul de paza a santierului, avandu-se in vedere riscurile generale ale santierului si riscurile specifice fiecarei firme care participa la activitate in santierul temporar si mobil.
ok, am inteles, dar inante de a face planul propiu nu ar trebui ca cineva raspunzator de santier sa ne aduca la cunostinta riscurile din santier ?
In acest caz nu se aplica art 82 , alin 2 din HG 1425/2006?
Ni s-a cerut plan propiu de sanatate si securitate in santier , nu plan propiu de prevenire si protectie.
Pentru santiere temporare si mobile sunt utile documente mai complexe - planurile de securitate si sanatate, care preiau multe din planul propriu de prevenire si protectie, respectiv aspectele legate de riscuri, masuri de prevenire a riscurilor, acordare prim - ajutor, etc.
In planul firmei dvs. tineti cont de riscurile proprii activitatii, meseriei dvs.
In planul santierului se tine cont si de riscurile proprii santierului, respectiv de riscurile proprii celorlalti subantreprenori, lucratori independenti, etc. participanti la activitatea santierului.
La instruirea lucratorilor dvs., managerul ssm al santierului/ coordonatorul in materie de ssm/ responsabilii ssm din partea antreprenorului, inainte de inceperea activitatii, au obligatia sa va prezinte riscurile proprii santierului si masurile luate pentru prevenirea acestora, conform prevederilor art. 82 al.(2) din HG nr. 1425/ 2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt obligatiile unei societatii care se ocupa de arhitectura/proiectare ... cornelia.bot cornelia.bot Care sunt obligatiile unei societatii care se ocupa de arhitectura/proiectare cu privire la protectia muncii pe santier, pentru angajatii detasati sau cand ... (vezi toată discuția)
Lucrator desemnat ssm kra kra Buna ziua, In cadrul unui parc eolian, o societate care are un numar de angajati pe santier de peste 30, poate sa functioneze fara serviciu intern de SSM si ... (vezi toată discuția)
Coordonator în materie de securitate şi sănătate kzm kzm Bună seara. Având in vedere că potrivit art. 13 din H.G. 300/2006 privind cerinţele minime de securitate si sănătate pentru santierele temporare sau ... (vezi toată discuția)