avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Care sunt obligatiile unei societatii care se ocupa de ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Care sunt obligatiile unei societatii care se ocupa de arhitectura/proiectare ...

Care sunt obligatiile unei societatii care se ocupa de arhitectura/proiectare cu privire la protectia muncii pe santier, pentru angajatii detasati sau cand merg in vizita pe santierul in lucru
?
De partea de SSM pe santier se ocupa Coordonatorul SSM. ( H.G. 300/2006)
Daca angajatii sunt datasati acolo ( lucreaza efectiv acolo) o sa beneficieze de fisa de instruire SSM ( Vedeti Art. 83 din HG 1425/2006.
Daca merg in vizita o sa li se faca o instruire colectiva ( vedeti art. 82 din acelasi H.G.)

Gasiti H.G.-ul mai jos
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2021
Ionut.ion, utilizator
Firma este angajator si are deci toate atributiile pevazute de Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare si HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, art.15, pentru proprii angajati. In principal, ma refer la evaluare riscuri profesionale, dotare cu echipament individual de protectie, angajare in baza unei examinari medicale, instructiuni proprii ssm, fise de post si atributii specifice postului, etc.
Obligatoriu trebuie sa existe instructiuni proprii ssm detaliate pentru lucratorii firmei care desfasoara activitati pe santier. Pe partea de instruire si activitati comune sunt aplicabile prevederile HG nr. 300/ 2006 Cerinte minime de securitate si sanatate privind lucrul in santiere temporare si mobile.
Multumesc pentru info!


cornelia.bot a scris:

Care sunt obligatiile unei societatii care se ocupa de arhitectura/proiectare cu privire la protectia muncii pe santier, pentru angajatii detasati sau cand merg in vizita pe santierul in lucru
?

SECTIUNEA 1 din HG 300/2006
Planul de securitate si sanatate

ART. 10
Beneficiarul lucrarii sau managerul de proiect trebuie sa asigure ca, inainte de deschiderea santierului, sa fie stabilit un plan de securitate si sanatate, conform art. 54 lit. b).
ART. 11
Planul de securitate si sanatate este un document scris care cuprinde ansamblul de masuri ce trebuie luate in vederea prevenirii riscurilor care pot aparea in timpul desfasurarii activitatilor pe santier.
ART. 12
Planul de securitate si sanatate trebuie sa fie redactat inca din faza de elaborare a proiectului si trebuie tinut la zi pe toata durata efectuarii lucrarilor.
ART. 13
Planul de securitate si sanatate trebuie sa fie elaborat de coordonatorul in materie de securitate si sanatate pe durata elaborarii proiectului lucrarii.
ART. 14
In situatia in care proiectul este elaborat de un singur proiectant, acesta raspunde de elaborarea planului de securitate si sanatate.
ART. 15
Pe masura ce sunt elaborate, planurile proprii de securitate si sanatate ale antreprenorilor trebuie sa fie integrate in planul de securitate si sanatate.
ART. 16
Planul de securitate si sanatate trebuie sa faca parte din proiectul lucrarii si sa fie adaptat continutului acestuia.
ART. 17
Planul de securitate si sanatate trebuie:
a) sa precizeze cerintele de securitate si sanatate aplicabile pe santier;
b) sa specifice riscurile care pot aparea;
c) sa indice masurile de prevenire necesare pentru reducerea sau eliminarea riscurilor;
d) sa contina masuri specifice privind lucrarile care se incadreaza in una sau mai multe categorii cuprinse in anexa nr. 2.
ART. 18
La elaborarea planului de securitate si sanatate trebuie sa se tina seama de toate tipurile de activitati care se desfasoara pe santier si sa se identifice toate zonele in care se desfasoara lucrarile cuprinse in anexa nr. 2.
ART. 19
Planul de securitate si sanatate trebuie sa contina cel putin urmatoarele:
a) informatii de ordin administrativ care privesc santierul si, daca este cazul, informatii care completeaza declaratia prealabila prevazuta la art. 47;
b) masuri generale de organizare a santierului stabilite de comun acord de catre managerul de proiect si coordonatorii in materie de securitate si sanatate;
c) identificarea riscurilor si descrierea lucrarilor care pot prezenta riscuri pentru securitatea si sanatatea lucratorilor;
d) masuri specifice de securitate in munca pentru lucrarile care prezinta riscuri; masuri de protectie colectiva si individuala;
e) amenajarea si organizarea santierului, inclusiv a obiectivelor edilitar-sanitare, modalitati de depozitare a materialelor, amplasarea echipamentelor de munca prevazute de antreprenori si subantreprenori pentru realizarea lucrarilor proprii;
f) masuri de coordonare stabilite de coordonatorii in materie de securitate si sanatate si obligatiile ce decurg din acestea;
g) obligatii ce decurg din interferenta activitatilor care se desfasoara in perimetrul santierului si in vecinatatea acestuia;
h) masuri generale pentru asigurarea mentinerii santierului in ordine si in stare de curatenie;
i) indicatii practice privind acordarea primului ajutor, evacuarea persoanelor si masurile de organizare luate in acest sens;
j) modalitati de colaborare intre antreprenori, subantreprenori si lucratorii independenti privind securitatea si sanatatea in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coordonator în materie de securitate şi sănătate kzm kzm Bună seara. Având in vedere că potrivit art. 13 din H.G. 300/2006 privind cerinţele minime de securitate si sănătate pentru santierele temporare sau ... (vezi toată discuția)
Informarea reciproca despre riscurile profesionale sadrian sadrian Buna ziua tuturor. In conformitate cu Art.7, (5), lit.c) <... atunci cand in acelasi loc de munca isi desfasoara activitatea lucratori din mai multe ... (vezi toată discuția)
Fisa colectica instruire Stefan stefanut Stefan stefanut BUNA ZIUA ! IN CAZUL IN CARE PE SANTIERE TEMPORAR DE MUNCA FOLOSIM SUBCONTRACTORI TIMP DE 3 LUNI DE ZILE , DIVERSE MESERII( DULGHER , FIERAR ), ACESTIA VOR ... (vezi toată discuția)