avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum ies dintr-o firma in care sunt asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum ies dintr-o firma in care sunt asociat

Buna ziua,

Am intrat intr-un SRL si am 10% din el si sunt administrator.
Am semnat cateva contracte si acte pana acum.

1. As dori sa ies din firma si nu stiu cum.(care este procedura)
2. Pot sa mai fiu tras la raspundere pentru actele semnate? ( ex. daca nu se mai plateste leasingul sau daca nu se respecta vre-o clauza dintr-un contract semnat de mine, desi eu nu mai am treaba cu respectiva firma?)
Cel mai recent răspuns: Alexandra340 , utilizator 09:08, 4 Ianuarie 2021
1.Pentru a iesi din firma este nevoie de acordul tuturor asociatilor , care la ORC , vor semna actul aditional la statutul societatii.Daca sunt 2 asociati asociatul care ramane in firma , devine asociat unic, si trebuie sa nu mai fie asociat unic si in alta societate. Daca nu se realizeaza acordul de vointe puteti intenta o actune judecatoreasca pentru a iesi din societate.
2.Raspunderea pentru toate obligatiile asumate revine asociatului/asociatilor care ramane/raman in firma
multumesc mult pentru raspuns
Pentru a nu mai avea nicio legatura cu societate nu este suficient sa cedezi partile sociale (sa nu mai fi asociat), va trebui sa reunti si la functia de administrator (ai grija sa predai tot ce ai primit pe baza de proces-verbal si sa ti se dea descarcare de gestiune).
Intr-un SRL administratorul este cel care raspunde si nu asociatul, asa ca vei raspunde pentru faptele tale in legatura cu societatea pana la data la care ai fost administrator, dupa aceasta data va raspunde noul administrator.
RAspunsul lui denisas este cel corect.

Scapi de raspundere doar dupa predarea gestiunii, retragerea din societate, descarcarea de gestiune in urma hotaririi AGA.

Alberto Kurtyan
Intrebare

Daca eu am adus in firma 12 000 euro care au fost folositi pt infiintarea firmei, chiria spatiului pt firma si avansul pt masina fimei, si vreau sa ies din firma imi pot lua partea de aport? firma nu are acesti bani acum, si as dori sa fac un contract cu fostul meu asociat ( eram 2 asociati, el administrator, aveam drepturi 50% - 50% ) prin care el se obliga sa-mi plateasca lunar o suma. ( el nu a adus nimic in firma)

Multumesc anticipat pentru sfaturi
A

Alte discuții în legătură

Acte preluare societate. VASSY VASSY Buna ziua, Ma confrunt de ceva timp cu o preluare de societate. Cesioneaza 2 asociati si o preia alti 2 asociati.Nu este greu, dar de cate ori s-a intamplat ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de mare ajutor!!! BogdanBvB BogdanBvB Buna ziua, Va scriu cu o problema delicata pt mine. In urma cu 6 luni am infiintat o firma alaturi de X.fiind cunoscut de al meu l-am luat alaturi de mine,el ... (vezi toată discuția)
Iesire din societate asociat, lichidare valersucala valersucala Care sunt demersurile legale de iesire a unui asociat dintr-o societate srl in care detine 50%, in care este si administrator. Asociatul poate cere lichidarea ... (vezi toată discuția)