avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

buna seara va multumesc pt. raspuns.eu sint unicul mostenitor fiind singurul copil al parintilor mei decedati inainte de revolutie mama a decedar ultima in aprilie '89 eu nelocuind in judet nu am putut participa la inmormintere fiind operat si nu stiu cine a luat certificat de deces .se poate elibera copie a certificat de deces?ce acte imi trebuie pentru a intra in posesia mostenirii?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:15, 29 Aprilie 2013
Se elibereaza duplicat de la starea civila unde s a inregistrat decesul. Succesiunea se dezbate la notarul de pe raza judecatoriei unde ultimul defunct a avut domiciliu. Se vor dezbate succesiunile , dupa Tata si dupa mama, succesiv, eliberandu se un singur serisi at de mostenitor.
Va trebuie certificatele de deces ale parintilor, certificatul de nastere al dvs, actele de proprietate ale bunurilor, certificate fiscale pt bunuri imobile daca este cazul, doua martori care I au cunoscut oe defuncti.

Va rog sa nu mai deschideti alte topicuri si sa postati in acelasi pe care deja era deschis de dvs. In acest moment nu am posibilitatea sa mut intrebarea dvs in celalalt topic si va raspund aici.
Multumesc pt intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ANAMARIA11 ANAMARIA11 IN CAZUL IN CARE AMBII PARINTI AU DECEDAT CUM ESTE MAI BINE SA FACEM SUCCESIUNEA la judecatorie sau la notar, care este temenul limita pentru asta si ce ... (vezi toată discuția)
Mostenire in alta localitate jigan56 jigan56 Am mostenit un apartament in alta localitate decat cea de domociliu. Apartamentul nelocuit al tatalui, care a decedat, iar in ultimii 2 ani a locuit la mine. ... (vezi toată discuția)
Mostenire g80 g80 Buna ziua, tatal meu a murit, are un cont in banca si mai multe bunuri. Doresc sa fac succesiunea pe o parte din bunuri, daca se poate. M-ar interesa mai mult ... (vezi toată discuția)