avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indemnizaþie handicap ºi pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indemnizaþie handicap ºi pensie de invaliditate

sotul meu care este operat pe cord si are proteza de valva mitrala poate beneficia de pensie de handicap? si ce grad de pensie poate avea? va multumesc pentru raspuns
nu beneficiaza de pensie handicap,ci de indemnizatie handicap.

Trebuie sa mearga sa isi faca dosar de persoana cu handicap,apoi cu dosarul complt se va prezenta la comisia expertiza medicala de evaluare a persoanelor cu handicap. Comisia este in stare sa spuna in ce grad de handicap se incadreaza sotul dvs.
@ socela

V-ati gandit probabil la pensia de invaliditate = pensie de boala. Daca este asa invaliditatea poate fi incadrata in trei grade, acestea, in ordine crescatoare, sunt: 3; 2 si 1. Pentru gradul 3 inseamna ca si-a pierdut partial capacitatea de munca si ar putea sa se angajeze cu jumatate de norma. La gradele 2 si 1, capacitatea de munca se considerea a fi pierduta in totalitate.
Gradul de invaliditate il va stabili medicul expert al asigurarilor sociale din cadrul Comisiei de expertiza a capacitatii de munca. Acolo se ajunge la propunerea medicului specialist (cardiolog) la care cu siguranta ca sotul este dispensarizat.
In ceea ce priveste incadrarea intr-un grad de handicap (usor, mediu, accentuat, grav), acesta se stabileste tot in urma expertizei medicale si se aproba de catre Directiile (Serviciile) de Asistenta Sociala de pe langa Consiliile locale.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Mai 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
va multumesc
Poate beneficia, in acelasi timp, si de pensie de invaliditate si de indemnizatie de handicap, daca indeplineste conditiile de acordare a acestora.
Va rog frumos sa-mi spuneți daca cu Valvă Mitrală ma incadrez in grad de handicap si care
Ultima modificare: Luni, 30 Octombrie 2017
Pop Ardeluta, utilizator

Alte discuții în legătură

Infarct miocardic subendocardic -operatie bypass hoina hoina in luna oct.am avut infarct miocardic cit si alte probleme-insuficienta ventriculara stinga,insuficenta mitrala/valva/stenoza arterelor/cardiopatie ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate sau/si indemnizatie de handicap? kaydas kaydas Am lucrat in Romania aproape 9 ani si acum am 47 de ani. In 2008 am avut un accident in care mi-am rupt cotul drept si mi-a fost inlocuit cu o proteza. Asta ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate ContSters354748 ContSters354748 buna ziua. am diabet zaharat din 2006 acum in prezent avand 22 de ani. beneficiez de indemnizatie , datorita gradului accentuat pe care l-am primit de la ... (vezi toată discuția)