avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligatiile parintilor fata de copil student
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligatiile parintilor fata de copil student

Daca un copil major, student, a cazut de la buget la plata, este obligatia parintelui de a plati taxa si de a-i da bani de buzunar, daca da, cat este cuanumul. Multumesc.
Nu, obligatia parintelui e de maxim 25% din salariu. La atat poate fi obligat de instanta in caz de neintelegeri.
Daca locuiesc impreuna, suma cuprinde tot.. mancare, cota la intretinere etc
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Cat timp trebuie sa primeasca bani, daca locuieste in casa parintilor, e major si student la taxa?
Pana termina cursurile, dar nu mai tarziu de 26 de ani.
Daca sunt 2 copii, fiecare are dreptul la 25% din salariile banuiesc cumulate ale parintilor?
Cat locuiesc impreuna se considera ca parintii contribuie in natura la intretinerea copiilor. Doar daca ar locui separat sau nu doresc sa-i intretina ( ii tin nemancati) , pot fi obligati la plata in bani. Fiecare parinte datoreaza pentru 2 copii 33% din salariu, asta inseamna ca fiecaruia din copii ii revine 16.5%.

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere: care e cota corectă când părintele nerezident mai are un copil din căsătoria actuală? Dalinacristina Dalinacristina Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu o speță. Tatăl are 2 copii, unul din prima căsătorie, major, la facultate, 20 ani, si o minora din a doua căsătorie. ... (vezi toată discuția)
Lntretinere copil in facultate mitan1989 mitan1989 avem un copil care face un master la zi ,, a o facultate de stat, noi suntem divortati iar eu ca tata ii trimit copilului bani pentru intretinere dar mama care ... (vezi toată discuția)
Student facultatea de drept cu taxa - pensie de intretinere dodorel62 dodorel62 1.Daca fiul meu reuseste la facultatea de drept cu taxa fie la stat sau la privat eu mai sunt obligat sa-i platesc pensie de intretinere in continuare? 2.Dar ... (vezi toată discuția)