Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligatiile parintilor fata de copil student

Daca un copil major, student, a cazut de la buget la plata, este obligatia parintelui de a plati taxa si de a-i da bani de buzunar, daca da, cat este cuanumul. Multumesc.
Nu, obligatia parintelui e de maxim 25% din salariu. La atat poate fi obligat de instanta in caz de neintelegeri.
Daca locuiesc impreuna, suma cuprinde tot.. mancare, cota la intretinere etc
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Cat timp trebuie sa primeasca bani, daca locuieste in casa parintilor, e major si student la taxa?
Pana termina cursurile, dar nu mai tarziu de 26 de ani.
Daca sunt 2 copii, fiecare are dreptul la 25% din salariile banuiesc cumulate ale parintilor?
Cat locuiesc impreuna se considera ca parintii contribuie in natura la intretinerea copiilor. Doar daca ar locui separat sau nu doresc sa-i intretina ( ii tin nemancati) , pot fi obligati la plata in bani. Fiecare parinte datoreaza pentru 2 copii 33% din salariu, asta inseamna ca fiecaruia din copii ii revine 16.5%.

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere: care e cota corectă când părintele nerezident mai are un copil din căsătoria actuală? Dalinacristina Dalinacristina Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu o speță. Tatăl are 2 copii, unul din prima căsătorie, major, la facultate, 20 ani, si o minora din a doua căsătorie. ... (vezi toată discuția)
Lntretinere copil in facultate mitan1989 mitan1989 avem un copil care face un master la zi ,, a o facultate de stat, noi suntem divortati iar eu ca tata ii trimit copilului bani pentru intretinere dar mama care ... (vezi toată discuția)
Student facultatea de drept cu taxa - pensie de intretinere dodorel62 dodorel62 1.Daca fiul meu reuseste la facultatea de drept cu taxa fie la stat sau la privat eu mai sunt obligat sa-i platesc pensie de intretinere in continuare? 2.Dar ... (vezi toată discuția)