avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacare contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacare contract de intretinere

Buna ziua. Bunica mea in anul 2010 mi-a facut un contract de intretinere pe casa pe care o are mostenire de la parintii sai(ea fiind singurul copil al lor). Mama mea este singura fata a bunicilor mei. Eu mai am 2 surori. Din anul 2011 locuiesc cu bunicii mei si ma ocup de toate cheltuielile cu mancare, medicamente, spitalizari etc. Problema este la mama mea care tot ameninta ca ma da in judecata, ca aceasta casa trebuia sa-i revina ei. Intrebarea mea este urmatoarea: daca ma da in judecata dupa moartea bunicii mele poate sa castige procesul in conditiile in care eu o ingrijesc si ma voi ocupa si de inmormantare?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 19:09, 9 Mai 2013
Buna ziua,
Din cate nteleg, bunica v-a facut contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.
Daca este asa, atunci nu exista nicio sansa a mamei dumneavoastra sa va deposedeze.
Sper ca acel contract sa fie facut la notar si dreptul de proprietate sa fie inscris in Cartea funciara.
Atentie, va trebui sa respectati intru totul clauzele din contract in privinta intretinerii.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2013
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Buna ziua,

Aveti mare grija si strangeti toate chitantele privind cheltuielile pe care le efectuati cu intretinerea. Aveti grija sa existe martori care sa ateste ca bunica e bine intretinuta.
In principiu actul poate fi atacat, dar sunt extrem de putine sanse sa fie desfiintat. Poate doar pe lipsa intretinerii sau pe lipsa capacitatii ( daca bunica nu e in deplinatatea facultatilor mintale.
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2013
ContSters214341, utilizator
pai nu prea am tinut chitantele pt ca am considerat ca este de datoria mea sa am grija de ei atata timp cat mai traiesc in conditiile in care si ei m-au intretinut cu bani si cele necesare pe perioada facultatii.Dar de asta imi este frica, ca bunica mea are ceva probleme neurologice si mi-e frica ca mama mea sa nu actioneze pe aceasta cale.Cu referire la martori care sa confirme ca avem grija de ei, sunt destui, iar bunica nu constesta grija care o am fata de ea si de bunicul meu.Problema este decat la mama mea.Ca deja ne ameninta cu judecata, ea nu a fost de acord cu acest act si a fost facut la un notar din Craiova, are cadastru si se numeste "Contract de intretinere".Va multumesc!
Atentie! Userul nu a spus contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere! A spus contract de intretinere!
Sunt doua contracte distincte! Nu cred ca trebuie sa mai detaliez diferentele!
Stimata doamna incepeti sa strangeti de acum chitante facturi pt hrana imbracaminte medicamente spitalizare, cheltuieli de inmormantare cand s o intampla nefericitul eveniment, poate gasiti si martori din vecinii bunicii care v au vazut ca o ingrijiti.
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2013
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort ContSters273668 ContSters273668 in timpul casatoriei, bunica sotiei le-a oferit sotilor casa in care locuia prin contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. in acest contract fata ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu acordul fratilor vivipanait vivipanait suntem 5 frati. vreau sa inchei un contract de intretinere cu parintii sau contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere pentru ca eu am grija de ei. ... (vezi toată discuția)
Acte de ingrijirie batrani bicuta408 bicuta408 Tatal meu a facut acte pentru ingrijire a parintilor , cheltuieli de inmormantare etc . Parintii au mai trait 5 ani bunica (imobilizata la pat) su bunicul inca ... (vezi toată discuția)