avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte de Ingrijirie batrani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte de Ingrijirie batrani

Tatal meu a facut acte pentru ingrijire a parintilor , cheltuieli de inmormantare etc . Parintii au mai trait 5 ani bunica (imobilizata la pat) su bunicul inca 2 doi ani dupa bunica. In total tata a stat cu ei 7 ani de zile . La sase luni dupa decesul bunicului , fratele sau isi cere drepturile de mostenire iar el ar dori sa cedeze desi eu nu cred ca ar trebui tinand cont ca in cei sapte ani de zile 'fratele ' nu dorit sa stie de ei . Ce sfat imi puteti da ?
Cel mai recent răspuns: bicuta408 , utilizator 16:57, 13 Noiembrie 2011
Daca bunicii nu au facut tatalui dvs contract de vanzare cumparare a bunurilor lor mobile si imobile cu clauza de intretinere, atunci tatal dvs trebuie sa imparta cu fratele sau in mod egal... Evident, ca are un drept de creanta asupra mostenirii pentru ingrijirile si cheltuielile efectuate dar trebuie sa mergeti in instanta
Daca spuneti ca dupa 6 luni au inceput discutiile, puteti cere instantei sa constate care sunt mostenitorii.Daca fratele nu face dovada acceptarii tacite sau exprese a mostenirii in termenul legal de 6 luni,poate pierde mostenirea ce i-ar reveni de drept.
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2011
avvalentina, utilizator
Daca aveti contract de intretinere si nu contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere , nu poate fi anulat decat pt neexecutarea intretinerii. Mai greu decat vanzarea-cumpararea care poate fi atacata ca o donatie deghizata, ma refer pe vechiul Cod pt ca din ce reiese din scrierea dvs , decesul a avut loc inainte de 1 oct 2011.
Contractul este facut intre tata si bunici prin notariat cu clauza de intretinere si ingrijire pe timpul vietii , si cheltuieli de inmormantare si dupa inmormantare . Tata a avut grija de ei pe parcursul a sapte ani , precum cheltuieli de inmormantare , praznice etc . Acest contract nu poate fi anulat pentru nerespectare sau contestat . Nu este vorba de doua , trei luni - sunt 7 ani in care a stat cu ei, a vut grija lor.
Bunica a fost imobilizata la pat timp de 5 ani iar bunicul in ultimii doi ani nu mai iesea din casa deloc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune - contract de intretinere dacia1234 dacia1234 tatal meu a decedat in 1997,mama e in viata si mai suntem 3 frati,am facut succesiunea dupa tata,mama e persoana cu handicap grav../la pat...au o ingrijesc de ... (vezi toată discuția)
Un sfat avizat va rog , multumesc! andreiRAC andreiRAC speta: bunica 80 ani, bunicul decedat 2003, unica fiica decedata '97, unicul nepot, stabilit USA impreuna cu ginerele si noua sotie a acestuia, renunta in ... (vezi toată discuția)
Testament hatice_e hatice_e am o foarte mare problema eu sunt fiica din prima casatorie a tatalui meu problema este ca am facut acum 2 ani un testament cu bunica mea cu stirea tatalui in ... (vezi toată discuția)