Am 50 de ani, am 2 copii nascuti in 1988 si 1989 .Am stat acasa pt. cresterea lor 6 luni(pt. amindoi) ,dupa revolutie pt 2 copii mamele stau acasa 4 ani.
Aceasta perioada este considerata vechime in munca .
Daca nu este in regula dar daca da atunci cum se compenseaza diferenta de 3 ani si 6 luni dintre cele doua situatii.
Nu se compenseaza nicicum. Legislatia nu prevede acest lucru.
In 1990 era doar 1 an concediul de ingrijire a copilului. Toate femeile care au nascut inainte de revolutie au stat acasa doar 3 luni dupa nastere, asa era legea inainte de revolutie.
Intotdeauna se aplica legea in vigoare la data evenimentului.
Chiar daca s-ar putea compensa ceea ce sustineti dvs, tot nu ati avea cum ... Conform art 9 lit k din Legea nr.1/1970 :
"Salariatul cu contract de munca pe durata nedeterminata, care s-a incadrat in termen de 90 de zile de la incetarea motivului pentru care nu a mai lucrat , beneficiaza de vechime neintrerupta in aceasi unitate in urmatoarele cazuri:
Cele 6 luni sunt considerate vechime in munca numai daca v-ati incadrat in termen de 90 de zile de la data incetarii motivului pentru care ati intrerupt activitatea.
Legea 1/1970
alex1007
Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: in cartea de munca este trecut faptul ca in data de 8.06.1987 mi s-a desfacut CIM pe baza art. ... (vezi toată discuția)