Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

Am 50 de ani, am 2 copii nascuti in 1988 si 1989 .Am stat acasa pt. cresterea lor 6 luni(pt. amindoi) ,dupa revolutie pt 2 copii mamele stau acasa 4 ani.
Aceasta perioada este considerata vechime in munca .
Daca nu este in regula dar daca da atunci cum se compenseaza diferenta de 3 ani si 6 luni dintre cele doua situatii.
Cel mai recent răspuns: toaderanisoara , utilizator 14:42, 17 Mai 2013
Nu se compenseaza nicicum. Legislatia nu prevede acest lucru.
In 1990 era doar 1 an concediul de ingrijire a copilului. Toate femeile care au nascut inainte de revolutie au stat acasa doar 3 luni dupa nastere, asa era legea inainte de revolutie.
Intotdeauna se aplica legea in vigoare la data evenimentului.
Chiar daca s-ar putea compensa ceea ce sustineti dvs, tot nu ati avea cum ... Conform art 9 lit k din Legea nr.1/1970 :
"Salariatul cu contract de munca pe durata nedeterminata, care s-a incadrat in termen de 90 de zile de la incetarea motivului pentru care nu a mai lucrat , beneficiaza de vechime neintrerupta in aceasi unitate in urmatoarele cazuri:

Cele 6 luni sunt considerate vechime in munca numai daca v-ati incadrat in termen de 90 de zile de la data incetarii motivului pentru care ati intrerupt activitatea.
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege11970 art.11a angajat la cet oradea ... ZOLI/70 ZOLI/70 Buna ziua rog ajutor daca se poate mam angajat la CET oradea in 1988, 03,16am lucrat pina in 2013 in 1988 ,08 ,01 mau transferat asa scrie in carte de ... (vezi toată discuția)
Intrerupere pentru cresterea copilului michirec michirec Buna ziua! Sotia a intrerupt serviciul in 1981,1985,1988, conf. art.129 din CM combinat cu art.9 alin.2 din Legea 1/1970, pentru cresterea celor 3 copii;10 ... (vezi toată discuția)
Legea 1/1970 alex1007 alex1007 Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: in cartea de munca este trecut faptul ca in data de 8.06.1987 mi s-a desfacut CIM pe baza art. ... (vezi toată discuția)