avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nulitate absoluta PVCC
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nulitate absoluta PVCC

Se considera nulitate absoluta a unui pvcc daca este comunicat mai tarziu decat termenul legal ? a trecut o luna si 5 zile pana cand a fost cuminicat (primit prin posta-semnatura de primire)
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 15:48, 17 Mai 2013
Nulitatea absoluta intervine daca nu au fost respectate prevederile legii privind incheierea acelui act. deci nu este cazul.
In cazul dumneavoastra a intervenit prescriptia executarii sanctiunii, daca au trecut 30 zile de la aplicarea sanctiunii si nu de la constatea faptei ( in caest caz termenul de sanctionare este de 6 luni).
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2013
Monica Hanganu, Mediator
ceea ce spui tu este prevazut în O.G.2/2001 art. 26 alin. 3 "În cazul în care contravenientul nu este prezent sau, deşi prezent, refuză să semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum şi a înştiinţării de plată se face de către agentul constatator în termen de cel mult o lună de la data încheierii." nu specifică sub sanctiunea nulității procesului-verbal cum este spre exemplu la art. 16 alin. 7
Sogard a scris:

Se considera nulitate absoluta a unui pvcc daca este comunicat mai tarziu decat termenul legal ? a trecut o luna si 5 zile pana cand a fost cuminicat (primit prin posta-semnatura de primire)


Nu este vorba de nulitate ci de prescrierea executarii sanctiunii:

OG nr.2/2001
Art. 14. - (1) Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta 2 /2001 Videodek Videodek in cat timp trebuie inaintat procesul verbal de constatare a contraventiei de la savarsirea faptei ? depasirea termenului atrage dupa sine nulitatea pvc? (vezi toată discuția)
Procese verbale adrian_94 adrian_94 amenzile de circulatie trimise prin posta recomandate daca nu se semneaza pt. ridicarea scrisorilor , ce se intampla cu ele daca a trecut mai mult de 6 luni de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de constatare a contraventiei intocmit dupa 5 luni germicor germicor Buna seara, Astazi am primit un proces verbal de constatare a contraventiei care suna cam asa: [b]ANTET[/b] Proces Verbal de Constatare a ... (vezi toată discuția)