avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Drept de contestatie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

Drept de contestatie la executare

Buna ziua,
Am primit astazi o instiintare de plata _asupra unui debit neachitat in totalitate catre un creditor_ ,de la un Birou Executor Judecatoresc.Informez ca tot astazi am achitat o suma din debit cu OP in contul Creditorului , inainte de a primi instiintarea de la Executor.Pot cere/face contestatie la executare?In ce conditii?Precizez ca am trimis tot astazi in scris_recomandat_pe adresa Executorului cf. art. 627 alin.2 CPC date despre bunurile mobile detinute in eventualitatea executarii silite.
Astept raspuns urgent.
Va multumesc anticipat
Puteti face contestatie la executare, in temen de 15 zile de la primirea somatiei. Faptul ca ati platit o parte din creanta, va poate ajuta doar daca solicitati reducerea onorariului executorului, nu si impotriva executarii .
Va multumesc pentru ajutor...In adresa primita_de la Executor_ este specificat termenul de 5 zile la Judecatoria din alta localitate ...Intreb daca pot efectua contestatia in scris _recomandat sau trebuie sa ma prezint personal.Precizez ca Executorul este din alta localitate decat cea unde locuiesc eu cat si creditorul....
Termen de 5 zile? Executarea este in baza unui bllet la ordin, cec, sau cambie?
Mai explicit , este vorba ca pot face contestatie la executare in termen de 5 zile de la comunicare , la Judecatoria pe raza unde se afla cu sediul social respectivul Executor.Precizez , ca atat eu ca debitor cat si creditorul , suntem din aceeasi localitate , Executorul fiind din alta.Termenul de 5 zile presupune 5 zile lucratoare sau calendaristice?Mi s_a recomandat sa platesc debitul intr_un cont al Executorului , nu intr_un cont al creditorului.Avand in vedere ca deja am achitat o parte din debit in contul creditorului_inainte de a primi Instiintare de plata , pot face contestatie asupra sumei impuse.Recunosc debitul , maine 17.05.2013 doresc sa mai achit catre creditor_prin OP_ o suma de bani.Intrebare...este legal?Si aceasta intreb intrucat tot maine depun si contestatie la executare , indreptata catre Executor la Judecatoria din raza de competenta.
Executarea se face in baza unui Angajament de Plata in rate lunare egale ,intocmit si autentificat la un BNP, care din motive obictive_reducere de salar al debitorului, rate majorate la un credit de nevoi personale _ am intrat in incapacitate de plata. Recunosc fara tagada debitul , lunar am platit creditorului ,dar acum am intrat in impas.
Va multumesc pentru promptitudine.
Cu stima
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2013
ContSters214341, utilizator
Termenul legal este de 15 zile, pentru contestatie la executare. Termenul se calculeaza in zile libere, deci calandaristice, nu se ia in calcul ziua de inceput si cea de sfarsit a termenului, deci ar fi cam 17 calendaristice.

Alte discuții în legătură

Executare silita zambilutza zambilutza Buna ziua, Suntem in situatia unei executarii silite in baza titlului executor reprezentat de conventia de credit de nevoi personale cu garantie ipotecara, ... (vezi toată discuția)
Executare ONU EMIL ONU EMIL Un contract de leasing in care scrie ca reprezinta titlu executoriu mai trebuie investit de instanta judecatoreasca. Soc. de leasing este din Bucuresti iar eu ... (vezi toată discuția)
Executare silita ilegala? Butterfly33 Butterfly33 Buna seara! Am o problema si mi-ar prinde bine ceva sfaturi. Prin 2014 am luat cateva electrocasnice de la Flanco in rate prin Cetelem, in valoare de 4500 de ... (vezi toată discuția)