avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Blocarea contului fara atentionare este legala?
Discuție deschisă în Executare silită

Blocarea contului fara atentionare este legala?

Am avut un credit la un IFN intocmit in august 2009, pe care l-am platit corect pana in 2010.Ca urmare a taierii salariilor din 2010 si a faptului ca eram unic intretinator de familie(baiatul, nora si cele doua nepoate) erau si sunt in grija mea, nu l-am mai putut plati.Am mai platit sporadic rata, dar a mai ramas de plata 2100 de lei.In ianuarie 2015 am primit la domiciliu un plic in care o societate straina de recuperare imi solicita plata restantei de 2100 de lei in rate lunare.Discutand cu alti colegi care aveau si ei asemeni mie credite si restante la acelasi IFN m-am lasat influentata de ideea ca datoria ar fi prescrisa si am ignorat acel plic.In 15 decembrie 2015 mergand la banca sa mi scot salariul din cont cu cardul, am costatat ca am contul blocat si nu pot ridica niciun banc.La insistentele mele banca mi-a dat instiintarea verbala ca am constul blocat de u anume executor in numele societatii de recuperare respective si suma datorata ar fi 4400 de lei, desi in contractul semnat de mine cu IFN ul respectiv se stipuleaza ca in caz de neplata dobanda va fi 0.Este, in concluzie, creditul meu prescris si acest executor face un abuz?Pot sa fac o contestatie la executare in acest moment, desi eu am aflat verbal de blocarea acestui cont in 15 decembrie?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:00, 3 Ianuarie 2016
Împotriva executării silite, a încheierilor date de executorul judecătoresc, precum şi împotriva oricărui act de executare se poate face contestaţie de către cei interesaţi sau vătămaţi prin executare.
După începerea executării silite, cei interesaţi sau vătămaţi pot cere, pe calea contestaţiei la executare, şi anularea încheierii de învestire cu formulă executorie, precum şi a încheierii prin care s-a admis cererea de încuviinţare a executării silite, dacă au fost date fără îndeplinirea condiţiilor legale.
Dacă prin lege nu se prevede altfel, contestaţia privitoare la executarea silită propriu-zisă se poate face în termen de 15 zile de la data când:
1. contestatorul a luat cunoştinţă de actul de executare pe care îl contestă;
2. cel interesat a primit comunicarea ori, după caz, înştiinţarea privind înfiinţarea popririi2;
3. debitorul care contestă executarea însăşi a primit încheierea de încuviinţare a executării sau somaţia ori de la data când a luat cunoştinţă de primul act de executare, în cazurile în care nu a primit încheierea de încuviinţare a executării şi nici somaţia sau executarea se face fără somaţie.
Contestaţia împotriva încheierilor executorului judecătoresc, în cazurile în care acestea nu sunt, potrivit legii, definitive, aceasta se poate face în termen de 15 zile de la comunicare.
Contestaţia privind lămurirea înţelesului, întinderii sau aplicării titlului executoriu se poate face oricând înăuntrul termenului de prescripţie a dreptului de a obţine executarea silită.
Neintroducerea contestaţiei în termenul prevăzut la art. 714 alin. 4 din Codul de procedură civilă nu îl împiedică pe cel de-al treilea să îşi realizeze dreptul pe calea unei cereri separate, în condiţiile legii, sub rezerva drepturilor definitiv dobândite de către terţii adjudecatari în cadrul vânzării silite a bunurilor urmărite.

Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2016
legalmgm, utilizator
Poprirea se înființează fără somație, iar termenul de contestatie se depune în termen de 15 zile socotind cu 15 dec, asta insemnand ca s-a cam împlinit. Contestatia la titlu o puteți depune oricând inauntru termenului de prescriptie.
Ar trebui sa mergeți sa va sfătuiți cu un avocat, sa va vadă actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de contestare zllatan zllatan Buna seara ,va rog sa ma lamureasca cineva -care este termenul de contestare in istanta la o suspenadare a executarii silite emise de un executor ,,in baza ... (vezi toată discuția)
Executare silita - contestatie avand la baza prescriptia? mihail2012 mihail2012 In data de 05.03.2008 am incheiat un contract de credit bancar cu BCR S.A.. Mi-a fost acordat un credit in valoare de 30827 lei, acordat pe o perioada de 120 ... (vezi toată discuția)
Cale de atac echinacee echinacee Buna ziua! daca intr-o incuviintare executare silita,se mentioneaza,,fara cale de atac,, nu mai am posibilitatea de a depune contesteatie la executare? (vezi toată discuția)