avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Caine la bloc, obligatia de a curata mizeria pe care o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Caine la bloc, obligatia de a curata mizeria pe care o lasa in gradina blocului

Am un catel, metis, foarte pasnic si prietenos.
Locuiesc la bloc si platesc la intreinere 3 lei pt el.
Cand ies afara sa isi faca nevoile, ies fara lesa, botnita.
Prefera sa isi faca nevoile numai pe pamant, in gradina blocului, de aceea nu adun mizeria cu punga sa o arunc la tomberon.
Am discutii cu alte persoane ca de ce il las sa isi faca nevoile in gradina, ca face mizerie. Dar unde sa si le faca?
Eu, fiind proprietar la bloc, nu am si eu dreptul de a folosi gradina, chiar si in acest scop, de a-mi plimba cainele? Ma obliga ceva sa nu il las sa isi faca nevoile in gradina, sau sa adun mizeria de pe pamant?
Doamna si eu am avut un catel. Nu pot sa zic ca intotdeauna am adunat mizeria facuta, dar in proportie de 90-95% am aduna-o, mai ales in ultimii 10-15 ani de cand s-a pus mai acut aceasta problemema peste tot si pe buna dreptate.
Deci, incercati sa va conformati, luati-va niste pungi de unica folosinta si procedati in consecinta pentru ca este total dezagreabil ca un vecin de-al dvs., cu aceleasi drepturi de a ”umbla” prin gradina sa-si murdareasca pantofii... Eu am patit acest lucru, mai mult, m-au urcat intr-un taxi si abia acolo mi-am dat seama de ”norocul” care a dat peste mine... Nici nu va inchipuiti in ce situatie am fost, am renuntat la cursa, am platit pornirea si ce-a mai fost pe-acolo, m-am intors acasa si m-am schimbat...
O fi pasnic si prietenos metisul dumneavoastra. Dar, in functie de talie, de cat de mare creste, din ce incrucisare a rezultat acest caine metis, cand iesiti afara este posibil sa fiti obligata sa-l tineti in lesa si cu botnita. Sunt metisi (corcituri pe romaneste) de talie mica, mijlocie, mare.
Gradina, spatiul verde este domeniul public iar proprieatrii din apartamentele si blocurile din jur nu au nici un drept suplimentar fata de alti oameni din alt cartier sau din alta localitatea in privinta folosirii domeniului public.
Ce-ar fi sa vina si unii din satele din apropiere cu oile, cu caii sau vacile pe iarba din parc!?
Aveti obligatia sa respectati legislatia, sa adunati mizeria facuta de caine, indiferent ca o face in casa scarii, in fata blocului, pe trotuar, in parc, pe iarba sau pe stratul de flori.
Nimeni nu contesta dragalasenia si comportamentul pasnic al animalului dvs de companie
Constientizati ca sunt persoane care accepta si altele care au repulsie fata de animalele de companie
Normele in vigoare sanctioneaza contraventional fapte de genul precizat de dvs
Ca si proprietar aveti drepturi depline asupra proprietatii individuale
Spatiul verde din jurul imobilelor reprezinta domeniu public iar legislatia sanitar veterinara sanctioneaza proprietarii de animale de companie care nu strang reziduuriile fiziologice ale animalului pe care il detin
Inteleg ca trebuie sa strang mizeria, dar nu inteleg faptul ca nu mai pot ajunge la gradina, pentru ca presedintele blocului a montat un gard care blocheaza aleea de pe langa bloc, si l-a mai si incuiat. Sa zicem ca nu am caine, dar poate imi cade de la geam ceva si vreau sa recuperez, ce fac, il sun pe dansul sa descuie? Nu e proprietate comuna? Eu nu am voie sa merg pe langa bloc?

Mai vreau sa specific ceva. Va referiti la oi si vaci, care este legatura? Am voie sa detin caine la bloc? Am. Oi si vaci, nu! Ca sa am caine, presupune sa isi faca nevoile. Si nu ma duc in parc, tocmai ca sa nu incurce oamenii care se plimba, sa nu deranjam cu nevoile. Si de ce platesc la intretinere pt el? Ca apa este contorizata, caldura este contorizata. Nu cumva pt curatenie? Si ati observat ca de fapt marea problema sunt oamenii? Care arunca pe geam pungi cu gunoi, sticle goale, carpe, oase, mancare stricata, scrumiere, mobile si as putea continua. Si care nu sunt biodegradabile precum fecalele cainelui meu, care la prima ploaie se duc in pamant. Ok, trebuie sa adun mizeria, dar problema mea si intrebarea este de fapt daca presedintele blocului imi poate interzice sa imi las catelul sa intre in gradina.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2013
Adriantot, moderator
Ati facut progrese intelegand ca trebuie sa strangeti mizeria dupa caine.
Daca s-a facut un gard, s-a facut pentru toata lumea si nu pentru dumneavoastra sau cainele dumneavoastra.
Daca o sa va cada ceva in balconul vecinului de mai jos sau in gradina vilei de langa bloc crede ca va trebui sa apelati la acesti vecini, cu scuze, sa va recuperati obiectul cazut. Acelasi procedeu este valabil si in cazul spatiului verde ingradit.

Sunt multe legaturi intre caine, oi si vaci: toate sunt mamifere, sunt domestice, traiesc pe langa casa omului si nimeni nu ne interzicem sa le crestem. Dar cresterea acestora trebuie sa se faca in conditii normale: vaca in grajd, oaia la stana, cainele in cusca...
Adica nu in apartamente. Apartamentele sunt pentru oameni. Ca oamenii mai tolereaza si unele animale este adevarat dar acestea sunt exceptii care nu trebuie sa deranjeze vecinii penyru ca se ajunge la limita de suportabilitate si la instituirea de restrictii sau interdictii de a creste animale in apartament, in bloc si/sau in oras.

Alte discuții în legătură

Am voie sa plim cainele in spatiu verde langa bloc? Lovecats99 Lovecats99 Constanta Situatia sta cam asa: Un bloc vecin a imprejmuit spatiul verde din fata cu un gardut (din ce stiu ilegal sa imprejmuiesti spatiul public, dar nu ... (vezi toată discuția)
Aplicare amenzi stapani caini Antoanela Geaman Antoanela Geaman Scriu acest mesaj deoarece chiar mi se pare inadmisibil sa facem slalom printre fecalele de caine pe aleile dintre blocuri sau case.Mai ales ca acestea provin ... (vezi toată discuția)
Buna! sunt proprietara unui metis de talie medie, vaccinata, ... SAnaM SAnaM Buna! Sunt proprietara unui metis de talie medie, vaccinata, cipata,ii strang mereu nevoile indiferent de locatie, nu latra, nu musca, vrea doar sa se joace, ... (vezi toată discuția)