avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se comunica la domiciliu decizia in recurs sau trebuie ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se comunica la domiciliu decizia in recurs sau trebuie solicitata ?

Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma ajute: in aprilie anul trecut, cineva a inceput un proces civil la judecatorie, s-a pronuntat in noiembrie anul trecut. In ianuarie 2013 reclamanta a facut recurs la tribunal, care s-a pronuntat in 28 martie 2013. Intrebarea ar fi, daca decizia tribunalului se comunica la domiciliul reclamantei sau trebuie mers acolo si solicitata in scris, si daca trebuie platit ceva ? Multumesc mult daca ma poate lamuri cineva si va doresc toate cele bune :)
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 09:35, 26 Mai 2013
Temeiul legal este art.266 alin3 c.pr.civ., hotarirea se va comunica..cind este necesara pentru curgerea termenului de exercitare a apelului sau recursului
Cum hotarirea data in recurs nu mai este atacabila nici cu apel nici cu recurs . nu mai este necesar sa se stabileasca de la ce data a comunicarii ar curge vreun termen de exercitare a vreunei cai de atac. Asa ca nu se mai comunica.

vezi solutia pe: portal.just.ro sau sunati la arhiva instantei


Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Multumesc f. mult =D>
Pentru a face o copie a deciziei va adresati fie instantei de recurs, fie asteptati intoarcerea dosarului la instanta de fond si acolo puteti face o copie tip xerox. Veti plati doar costul acelor xeroxuri.
Multumesc :kissing:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicarea deciziei de recurs handsu handsu Se comunica decizia de recurs in cazul in care s-a declarat recurs doar pentru faptul ca instanta de fond a suspendat cauza pentru nesolicitarea judecarii in ... (vezi toată discuția)
Când este definitivã hotãrârea? ion.escu ion.escu Va salut. Nu am primit încă prin poştă hotărârea finală a instanţei într-o cauză ce s-a încheiat prin luna mai-aşa cum apare pe saitul ... (vezi toată discuția)
Decizia curtii de apel se comunica? laau laau As vrea sa stiu daca motivarea deciziei Curtii de Apel se comunica prin posta, la fel ca si motivarile Judecatoriei su Tribunalului. Sau este nevoie ca partea ... (vezi toată discuția)