avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... comunicarea deciziei de recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

comunicarea deciziei de recurs

Se comunica decizia de recurs in cazul in care s-a declarat recurs doar pentru faptul ca instanta de fond a suspendat cauza pentru nesolicitarea judecarii in lipsa ,cu toate ca acest lucru s-a cerut .In recurs s-a cerut doar anularea sentintei de suspendare , ceea ce s-a si admis .Decizia , in schimb , nu a fost comunicata de cca 60 de zile .
Cel mai recent răspuns: opt_mgh , utilizator 21:36, 4 Ianuarie 2012
decizia de recurs nu se comunica decat la solicitarea expresa a partilor
puteti sa-mi indicati temeiul legal, pentru ceea ce ati afirmat mai sus (nu se comunica recursul)?
astept de ceva vreme comunicarea deciziei de la Curte ... si nimic!
va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2011
mtl, utilizator
avocatPetre a scris:

decizia de recurs nu se comunica decat la solicitarea expresa a partilor

puteti sa-mi indicati temeiul legal, pentru ceea ce ati afirmat mai sus (nu se comunica recursul)?
astept de ceva vreme comunicarea deciziei de la Curte ... si nimic!
va multumesc!

ultima data editat de mtl pe data de Marti, 14 Iunie 2011, 12:49
DOMNULUI avocatPetre
AFIRMATIA DVS. ASTEPTA UN RASPUNS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Temeiul legal este art.266 alin3 c.pr.civ., hotarirea se va comunica..cind este necesara pentru curgerea termenului de exercitare a apelului sau recursului
Cum hotarirea data in recurs nu mai este atacabila nici cu apel nici cu recurs . nu mai este necesar sa se stabileasca de la ce data a comunicarii ar curge vreun termen de exercitare a vreunei cai de atac. Asa ca nu se mai comunica.
Cit despre asteptatul postei cu hotarirea de la ICCJ ... asa ceva nu va avea loc de la sine. Mergeti la ICCJ la arhiva si cereti o copie .
@mircea scarlat: pt. ca tot sinteti atit de revoltat pe justitie si nu neaparat degeaba, ar fi intr-adevar mult mai corect daca piritii . reclamantii .. ar avea posibilitatea sa ceara instantelor comunicarea hot. din recurs contra cost prin posta.
In speta cu suspendarea daca s-a anulat hot. primei instante de suspendare, inseamna ca dosarul este din nou pe rol si veti primi citatie.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
eugen82, utilizator
Va multumesc pentru indicarea"temeiului juridic"!
Eu sunt un LAIC si nu sunt specialist în Drept.
Să înţeleg că e NORMAL, ca plătind anumite taxe în faza de ale sau recurs onor "justiţia" îţi remite NADA şi de cumva doreşti să ştii cum a judecat şi a motivat "onor" inamovibila instanţă în "prea-înalta" înţelepciune n-ai decât să mai umbli de la Ana la Kaiafa după o hârtie din care vei citi cu uluire că orice rapt făcut şi dovedit, dacă "expertiza" judiciară a "inamovibililor" aşa a considerat, tu cetăţean eşti liber să te duci la Înalta Poartă de la Haga, dacă te ţin băierele pungii... şi dacă nu ... eşti "liber" în ţara ta, dar trăind într-un stat captiv România.

Alte discuții în legătură

Se comunica la domiciliu decizia in recurs sau trebuie solicitata ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma ajute: in aprilie anul trecut, cineva a inceput un proces civil la judecatorie, s-a pronuntat in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. o intrebare. daca un act de procedura este comunicat ... romanul11 romanul11 Buna ziua. O intrebare. Daca un act de procedura este comunicat in data de 18.10.2022, cand intervine perimarea, pentru nelucrare in dosar? Incheierea de ... (vezi toată discuția)
Incuviintarea executarii silite dorinv dorinv Executorul trebuie sa ceara in prezent incuvintarea executarii silite la instanta, parca era abrogata o astfel de prevedere?.. Termenul de introducere a ... (vezi toată discuția)