avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Formular 600
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Formular 600

Pe data de 21 mai am infiintat un PFA ce imi trebuie pentru proiectul 1.4.1 in agricultura. Dupa ce l-am ridicat de la camera de comert, m-au trimis sa-l inregistrez la ANAF. Acolo am completat formularul 220 si formularul 600. Pot sa anulez aceste formulare? sa spun ca vreau sa le completez peste 2 spatamani de exemplu? Eu am profit estimat de 1000Ron/an, si va trebui sa platesc pentru pensii aprox 3000Ron/an.
Am nevoie urgent de un raspuns. Multumesc.

Cel mai recent răspuns: neanicu86 , utilizator 15:51, 27 Mai 2013
Buna ziua,

Formularul 600 se poate rectifica prin depunerea unui formular nou avand bifata casuta din stanga sus a formularului.
Formularul 220 se poate depune din nou cu sumele in baza carora se recalculeaza impozitul anticipat.

Numai bine
in ceea ce priveste formularul 600 trebuie sa aveti in vedere(extras din codul fiscal)

ART. 296^23 Excepţii specifice

(1) Persoanele care realizează venituri de natura celor prevăzute art. 71 alin. (1), (2) şi (5), venituri dintr-o asociere cu o persoană juridică contribuabil, potrivit titlului IV^1, care nu generează o persoană juridică, precum şi cele care realizează venituri din asocierile fără personalitate juridică prevăzute la art. 13 lit. e), nu datorează contribuţie de asigurări sociale.

ART. 71 Definirea veniturilor

(1) Veniturile din activităţi agricole cuprind veniturile obţinute, individual sau într-o formă de asociere, din:

a) cultivarea produselor agricole vegetale;

b) exploatarea pepinierelor viticole, pomicole şi altele asemenea;

c) creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală.

(2) Veniturile din silvicultură şi piscicultură reprezintă veniturile obţinute din recoltarea şi valorificarea produselor specifice fondului forestier naţional, respectiv a produselor lemnoase şi nelemnoase, precum şi cele obţinute din exploatarea amenajărilor piscicole.

(3) Veniturile din silvicultură şi piscicultură se supun impunerii potrivit prevederilor cap. II «Venituri din activităţi independente», venitul net anual fiind determinat în sistem real, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă. Pentru aceste venituri sunt aplicabile regulile de impunere proprii veniturilor din activităţi independente pentru care venitul net anual se determină în sistem real.

(4) Veniturile obţinute din valorificarea produselor prevăzute la alin. (1) în altă modalitate decât în stare naturală reprezintă venituri din activităţi independente şi se supun regulilor de impunere proprii categoriei respective.

(5) Veniturile definite la alin. (1) pentru care nu au fost stabilite norme de venit sunt venituri impozabile şi se supun impunerii potrivit prevederilor cap. II «Venituri din activităţi independente», venitul net anual fiind determinat în sistem real, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă. Pentru aceste venituri sunt aplicabile regulile de impunere proprii veniturilor din activităţi independente pentru care venitul net anual se determină în sistem real.

Multumesc, sa va dea Dumnezeu sanatate. Ma duc peste ei !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit venituri din activitati agricole mariana_en mariana_en O PFA care a optat pentru impozitare in sistem real va fi obligata, dupa modificarile C.fiscal, sa plateasca impozit conform noilor norme de venit? Domeniul ... (vezi toată discuția)
Masura 141 - contibutii sanatate si casa de pensii annneess annneess Buna ziua ! Cei care au accesat Masura 141 sunt obligati sa plateasca contributiile pentru sanatate si casa de pensii? (vezi toată discuția)
Borderou achizitie eneea eneea Un PFA, înregistrat în scopuri de TVA, livrează intracomunitar, pe baza de factură lipitori, achiziţionate pe baza de borderou de achizitie. Stiu că ... (vezi toată discuția)