avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Persoana in intretinere decedata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Persoana in intretinere decedata

Buna seara,va rog sa ma informati si pe mine de urmatoarele lucruri:
-am intretinut o familie de batrani din anul 2004, batranul a decedat in 2005,iar batranica acum 4 zile,ce drepturi banesti ni se cuvin,ea beneficiind de o pensie de urmas dupa sot si de o pensie de vaduva de veteran de razboi.
-eu si sotul meu beneficiem de zile libere pentru acest cauza si cate anume,mentionand faptul ca eu lucrez la un spital de urgenta iar sotul meu la o firma privata?
-contractul de proproprietate a fost incheiat intre parti cu vanza- cumparare cu clauze de intretinere, mai trebuie mers sa mergem pe la notar sau in alte parti?
VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:35, 29 Mai 2013
Daca o ingropati pe batarna, puteti lua ajutorul de inmormantare de la casa de pensii si atat.
Daca batranii aveau si drept de abitatie sau uzufruct, depuneti cerere la oficiul de cadastru pentru radiere, faceti dovada decesului lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie, ajutor de deces katy-elena katy-elena Batrana decedata, a beneficiat de ajutor de veteran de razboi si detinut politic se primeste vreun ajutor din partea Oficiului de pensii sau a altui for? (vezi toată discuția)
Ajutor pentru inmormantare - urmas veteran de razboi deeutza4miky deeutza4miky am si eu o intrebare... bunica mea in varsta de 83 de ani a decedat acum 4 zile! este urmasa de veteran de razboi luand toate pensie de urmas de veteran si ... (vezi toată discuția)
Are drept sau nu si la pensia de cap pe care i-au anulat-o? yna87 yna87 Bunica mea avea pensie de CAP, iar sotzul avea pensie de stat si de veteran. La decesul sotului in 2001 a ramas ku pensia de urmas si indemnizatia de vaduva ... (vezi toată discuția)