avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie, ajutor de deces
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie, ajutor de deces

Batrana decedata, a beneficiat de ajutor de veteran de razboi si detinut politic se primeste vreun ajutor din partea Oficiului de pensii sau a altui for?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:27, 18 Iulie 2021
Vedeti daca batrana avea legitimatie de veteran de razboi sau de vaduva de veteran de razboi. Asa putea beneficia de ajutor pentru veteran de razboi/ vaduva de veteran de razboi.
Daca batrana a beneficiat de pensie de veteran de razboi si/ sau de pensie pentru detinut politic, respectiv de pensie in urma decesului sotului care a fost veteran de razboi, depuneti o cerere la casa de pensii pentru ajutor de deces. Exista formular care se completeaza la casa de pensii. Se anexeaza documente: certificat de deces in original si copie, dovada in original, ca solicitantul ajutorului de deces a suportat cheltuielile de inmormantare plus chitante, bonuri fiscale, copie dupa buletin/ carte identitate a solicitantului ajutorului de deces.
Puteti intreba si la oficiul local al asociatiei veteranilor de razboi, daca se acorda ajutoare in natura pentru pomeni, parastase, etc.
nu cred ca m-am exprimat bine. bunica a beneficiat dupa moartea bunicului care primea acest ajutor. nu au avut pensie de la stat nici unul.
Daca nu au avut pensie de veteran/ de urmas de veteran, respectiv altfel de pensie, de la casa de pensii nu primeste ajutor de deces.
Deci nu poate fi vorba de ajutor de veteran sau ajutor de detinut politic.
Ar trebui sa intrebati la institutia care ii acorda ajutorul (primaria presupun sau vreo organizatie neguvernamentala). Poate fi vorba de un ajutor social primit de bunici in perioada cat traiau.
multumesc pentru ajutor. o sa intreb.
Buna ziua as avea si eu o întrebare dacă nu deranjez
Am o bunică care a decedat ieri dimineață,ea este văduva de veteran, avea doar pensia de urmaș de veteran.Ea ar beneficia de ajutor de înmormântare?
Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 18 Iulie 2021
Dema Andreea, utilizator

Alte discuții în legătură

Ajutor pentru inmormantare - urmas veteran de razboi deeutza4miky deeutza4miky am si eu o intrebare... bunica mea in varsta de 83 de ani a decedat acum 4 zile! este urmasa de veteran de razboi luand toate pensie de urmas de veteran si ... (vezi toată discuția)
Primesc ajutor de inmormantare de la asociatia veteranilor de razboi? cool_girl_em cool_girl_em Bunica mea a decedat acum 2 saptamani. Am primit ajutor de inmormantare de la casa de pensii, de la veterani de razboi primeste ceva? Ea era vaduva dupa ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de deces ContSters167230 ContSters167230 buna ziua! tatal meu a decedat in iulie 2010 si nu era pensionar.el locuia cu bunica mea, pensionara de c.a.p.si cu pensie de veteran de razboi. ea a primit de ... (vezi toată discuția)