avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma din Romania- vreau sa desfasor LEGAL activitate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma din Romania- vreau sa desfasor LEGAL activitate in strainatate

Buna ziua,

am o firma de constructii care-si desfasoara activitatea din 2005, fara datorii la stat, fara alte probleme. As vrea sa intru pe piata internationala, in speta Germania, dar nu stiu ce acte sunt necesare pt a fi totul legal, autorizari ministerul muncii, etc.

Nu e vorba de plasare forta de munca, ci de a desfasura eu, firma X, activitate in Germani, de ex, cu angajatii mei, care au contracte individuale de munca in Ro.

Cam ce pasi sunt de urmat?

Va multumesc pentru orice sugestie.
ati putea sa va autorizati ca si agent de munca temporara, sa incheiati contracte de punere la dispozitie cu firme din strainatate si sa utilizati salariatii dvs. Va puteti documenta din HG 1256/2011 si Codul Muncii, art.88-102
Cred ca n ati inteles intrebarea !
Eu am inteles asa :
O soc. de c-tii vrea sa si desf. activitatea ( cu proprii angajati ) - in baza unor contracte incheiate cu parteneri externi, in afara Romaniei. Chestiunea cu " agent de munca temporara", in opinia mea, chiar n are legatura cu cazul.
In 2010 am avut un ctr. cu o firma din Franta, pt. onorarea caruia am folosit muncitorii nostri - am avut ceva de alergat, dar s a rezolvat pana la urma. Cel mai mult am avut de asteptat la CNPP - DIRECTIA RELATII INTERNATIONALE situata in Str. Latina nr.8, sect,2, Bucuresti
Va sfatuiesc sa mergeti acolo sau sa sunati la nr. 0213118047 pt. a va informa . Au trecut 3 ani de atunci, prin urmare nu mai sunt valabile formularele folosite de mine.
Pe langa asta am mai solicitat adeverinte cu stagiu de cotizare pt. fiecare salariat, am avut nevoie de o traducere autorizata a ctr., statutului societatii, CUI, adeverinta de la ITM cu nr. de salariati ... pe acestea mi le amintesc.
Pentru a desfasura legal o activitate in Germania trebuie:
- incheiat un contract de prestari servicii cu o firma din Germania
- decisa detasarea lucratorilor romani in Germania
- obtinut formularul A1 pentru fiecare lucrator detasat de la CNPP
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Ideea este ca ma intereseaza sa optin avizele, actele necesare pentru a putea presta servicii in alta tara, pentru a putea factura pe firma in cauza, ininte de a contracta o lucrare, adica nu vreau sa stept sa optin un contract si abea apoi sa dau din coate pentru a vedea ce acte sunt necesare pentru prestarea serviciilor.

De ex se poate colabora cu magazine gen Bricostore....ei vand ferestre de mansarda, sa zicem, si au o lista de montatori din care clientul isi alege.....eu as vrea sa fac parte din lista aia de montatori, dar ca sa ajung sa pot colabora cu ei, trebuie mai intai sa am toate avizele din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formularul e101 alexandrapetrescu alexandrapetrescu Exista un document care sa inlocuiasca temporar formularul E101? O declaratie pe propria raspundere sau ceva de genul? Am 6 muncitori angajati cu data de ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii activitate in germania ginaproalt ginaproalt Buna ziua, am inca o nedumerire si stiu ca pot primi ajutor. Firma la care lucrez este platitoare de TVA. Detaseaza salariati la o firma din Germania (cu care ... (vezi toată discuția)
Firma românească, activitate in germania Mihaijojo Mihaijojo Buna ziua. As dori sa îmi deschid o firma de construcții in România după care ulterior sa prestez servicii in Germania prin detașare. Este posibil ca o ... (vezi toată discuția)