avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general FORMULARUL E101
Discuție deschisă în Contabilitate în general

FORMULARUL E101

Exista un document care sa inlocuiasca temporar formularul E101? O declaratie pe propria raspundere sau ceva de genul? Am 6 muncitori angajati cu data de 03.01.2011 si contractul meu cu firma din Germania incepe cu data de 10.01.2011??? Ce solutie exista?
Cel mai recent răspuns: alexandrapetrescu , utilizator 12:16, 11 Ianuarie 2011
cine va cere acest formular?

va intreb pentru ca am discutat pe tema formularului 101 si am fost contrazisa ca DELEGAREA este suficienta si sa nu depasesca 120 de zile pentru a trimite salariatii sa presteze servicii in strainatate.

DIRECTIVELE Europene obliga ca salariatii detasati sa aiba formularul E101.

va multumesc pentru intelegere.
multumesc pentru raspuns. Formularul il cere firma din Germania pentru muncitorii care urmeaza sa ii detasez. Eu nu am cum sa obtin intr-un timp atat de scurt acest formular de aceea intreb daca nu exista si o alta varianta pana la obtinerea formularului? Sau in cazul in care nu exista atunci eu pierd contractul...
Va multumesc
pe viitor sa stiti cand discutati afaceri si negociati ei considera ca sunteti eligibila si va priveste cu incredere in ce priveste ranadamentul si calitatea serviciilor dvs. prin formularul E101 (vedeti criterii care permit detasarea si ce trebuie o firma sa aiba ca indicatori economici ) probabil la firmele care nu sunt membre U.E nefiind necesara detasare se foloseste delegarea... conform codului muncii din Romania:))

va spun ca si UNGARIA cere asa ceva altfel nu te lasa sa prestezi... cunosc legislatia ff bine
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
iubestedariarta, utilizator
multumesc frumos. oricum ca firma nou infiintata nu am nici o sansa sa detasez oameni la lucru in strainatate. Chiar daca domeniul meu principal de activitate este activitatea de plasare a fortei de munca. din pacate persoanele competente in acest caz nu ma pot ajuta nici macar cu informatii pentru ca nu cunosc foarte bine legislatia. am mai gasit o varianta, in cazul detasarii pentru o perioada de 3 luni sau mai putin se poate obtine formularul de la casa judeteana de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract intre firme romano-italian nicolsim nicolsim Buna seara si La multi ani! Am incheiat un contract cu o firma din Italia prin care vom executa lucrari de telecom. Va trebui sa plece 6 persoane si 2 ... (vezi toată discuția)
Delegare, detasare sau alta varianta pt munca in strainatate? lavi66 lavi66 Sunt reprezentantul unei firme de recrutare, plasare forta de munca (acreditata si pt strainatate). Am primit o solicitare pentru a trimite 2 muncitori sa ... (vezi toată discuția)
Detasati in germania?! corina.trandafir corina.trandafir FIRMA ROMANEASCA INCHEIE UN CONTRTACT DE PRESTARII SERVICII CU O SOCIETATE DIN GERMANIA DECI ANGAJATIII FIRMEI ROMANESTI VOR LUCRA ACOLO. TREBUIE SA FAC ... (vezi toată discuția)