avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Cod CAEN activitati de artizanat - coduri gresite sau ...
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Cod CAEN activitati de artizanat - coduri gresite sau corecte?

Buna ziua
Am fost azi la RC ca sa inregistrez un PFA pentru activitati de artizanat: bijuterii din margele de nisip cusute manual prin brodare.
La cod CAEN principal mi s-a trecut 3213.
E ok, dar mi-a spus ca nu e de ajuns acest cod ca eu sa-mi vand marfa produsa catre magazine si mi s-au mai trecut doua coduri secundare 4789 si 4690 dar eu nu vand in piete

Nu inteleg de ce imi trebuie codul 4690 de comert cu ridicata?
Sau de ce la PFA care face artizanat bijuterii trebuie codul 4789 citez "4789 Comert cu amanuntul prin standuri, chioscuri si piete al altor produse Aceasta clasa include: -comertul cu amanuntul prin intermediul standurilor sau pietelor al altor bunuri, cum ar fi: -covoare si carpete -carti -jocuri si jucarii -aparate de uz casnic si articole electronice de larg consum -inregistrari muzicale si video"

Si la activitate principala pe langa 3213 mi s-a spus ca ma incadrez si la 3299 dar eu nu am treaba cu lumanari, si alte echipamente ignifuge.
Ce e varza asta? Lamuriti-ma si pe mine. Pot suna la RC sa spun ca nu mi-s bune codurile pentru care ei m-au sfatuit. Sau ce sa fac cu ele? Nu am de gand sa platesc impozit anticipat de o sa ma usuce cand eu nici macar nu am deschis pe ceva profital.
Apreciez orice lamurire, este mai mult decat binevenita :)

Alte discuții în legătură

Ce cod caen imi trebuie pentru decoratiuni handmade? fringescience fringescience vreau sa imi deschid un magazin online in care sa vand ornamente si decoratiuni handmade, facute de mine, din material textil sau lemn, cum ar fi sosetele ce ... (vezi toată discuția)
Cod caen pfa cristinaberhencz cristinaberhencz buna ziua, As dori sa stiu ce cod CAEN trebuie sa folosesc pt -fabricarea de lumanari decorative -aranjamente de flori pt diferite ocazii -obiecte ... (vezi toată discuția)
Diploma/atestat pfa mvstancu mvstancu Bună ziua, Doresc înființarea unui PFA pentru a vinde legal bijuterii handmade confecționate de mine (brățări împletite, brățări din mărgele, ... (vezi toată discuția)