avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Intrebare taxe anuale barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Intrebare taxe anuale barou

buna ziua.zilele trecute discutam la o cafea cu o studenta din anu 4 la o universitate prestigioasa din romania si se plangea ca ar vrea sa dea examenul de primire in profesie ca stagiar dar se nu are de unde sa plateasca 70 de milioane(lei vechi) taxele anuale de barou...intrebarea mea pentru dumneavoasta...exista aseamenea taxe in realitate sau sunt in umaginatia ei?se platesc taxe anuale la barou?cat de mari sunt?
se platesc taxe la barou normal ca se platesc. doar ca ai o taxa anuala de 500 lei, la care se adauga 10% din ce incasezi in lun arespectiva.
dupa ce trece de examenul de admitere are de platit asa:
1. 1000 de lei inscrierea pe tabloul avocatilor stagiari
2. 200 lei roba de avocat
3. 150 lei stampila de avocat
4. daca incaseaza pe luna 800 lei sau mai putin trebuie sa plateasca ~130 lei.daca incaseaza mai mult,plateste mai mult.
5. la finante plateste trimestrial conform declaratiei de venit
taxele astea nu se platesc dupa ce iti gasesti un maestru care sa te ia ca stagiar?
Daca nu iti gasesti maestru nu poti fi stagiar. Adica nu te poti inscrie pe tablou, degeaba ai promovat examenul pt ca nu poti fctna independent.
Eu stiam ca taxa de inscriere pe tablou este 1500 lei. La care se adauga taxa pe care tocmai ai platit-o pt examen 800 lei ( anul trecut au mai bagat si 300 lei taxa de secretariat). Apoi stampila, roba, asigurarea de raspundere profesionala.
Daca nu castigi niciun leu/ castigi sub 800 lei ai obligatia sa platesti catre barou 80 lei lunar. Daca ai un venit de peste 800, platesti 10%. la care se adauga 5 lei taxa de solidaritate.
Apoi mai platesti impozit pe venit -16% si cota la sanatate.
Una peste alta este chiar f mult pt cineva care este la inceput de drum, parerea mea.
depinde de barou . 1500 e posibil sa fie in alte barouri.taxa de secretariat iar este la barouri. la cluj a fost 800 lei inscrierea la examen, 1000 lei inscrierea pe tabloul avocatilor si restul cheltuielilor...

Alte discuții în legătură

Stagiatura Oana90 Oana90 Dupa admiterea in barou se poate ca cei doi ani de stagiatura sa se faca la un cabinet de avocatura din strainatate? (vezi toată discuția)
Taxa inscriere in tabloul avocatilor bianca211 bianca211 Dupa examenul de primire in profesia de avocat (pentru avocat stagiar) in cat timp trebuie achitata taxa de inscriere in tabloul avocatilor? (vezi toată discuția)
Avocatura nicolealex nicolealex buna , as dori sa stiu cum pot deveni avocat, inclusiv cuantumul taxelor care trebuie platite, daca este obligatorie urmarea cursurilor de la acel institut de ... (vezi toată discuția)