avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... avocatura
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

avocatura

buna , as dori sa stiu cum pot deveni avocat, inclusiv cuantumul taxelor care trebuie platite, daca este obligatorie urmarea cursurilor de la acel institut de avocatura, in fine, cam tot ce ar trebui sa fac ca proaspata absolventa a facultatii de drept din bucuresti pentru a deveni avocat
Cel mai recent răspuns: Gabriela71 , utilizator 22:18, 31 Decembrie 2006
in avocatura poti intra dupa promovarea examenului de admitere; care are loc prin toamna (octombrie, noiembrie) la dr.civ, pen + proceduri + examen la organizarea si exercitarea profesiei de avocat. ai grija ca inscrierea la exam se face cam cu o luna inainte de data desfasurarii acestuia. subiectele se dau scris. daca vei fi declarat admis trebuie sa-ti gasesti un maestru care sa te indrume pe perioada stagiului de 2 ani. iti recomand sa-ti gasesti acest maestru inainte de a da exam pt a sti din timp in ce "conditii" te primeste.
dupa ce vei fi avocat stagiar poti urma si cursurile INPPA, care se pot desfasura doar in paralel cu stagiul profesional, dar nu sunt obligatorii
multa bafta
despre examenul de admitere in avocatura gasesti informatii pe www.unbr. ro. subiecte, regulament, bibliografie, tematica. deselecteaza parola si dupa citeva incercari ti se vor deschide documentele. BAFTA MULTA!
si taxele le gasesti pe www.unbr.ro
Art.1. Limitele maxime ale taxelor prevăzute la art. 315 din Statutul profesiei de avocat, ce pot fi încasate de consiliul baroului sunt:a) înscrierea în barou a avocaţilor primiţi în profesie, cu examen sau scutire de examen;


3.000 lei

b) înscrierea la examenul de intrare în profesie;


600 lei

c) înscrierea la examenul de definitivat;


600 lei

d) reînscrierea în Tabloul avocaţilor a avocatului exclus pentru neplata contribuţiilor profesionale;


3.000 lei

e) reînscrierea în Tabloul avocaţilor a avocatului incompatibil;


3.000 lei

f) transferul avocatului dintr-un barou în altul, taxă ce va fi percepută de baroul la care avocatul se transferă,


3.000 lei

g) înfiinţarea pe raza baroului a unui sediu secundar sau a unui birou;


3.000 lei

h) înscrierea în Tabloul special a avocatului străin;


3.000 lei

i) activităţi de secretariat şi jurisdicţie profesională.


300 leiArt.2. - Limitele maxime ale taxelor prevăzute la art. 316 din Statutul profesiei de avocat, ce pot fi încasate de Comisia Permanentă sunt:a) înscrierea candidaţilor la examenul de primire în profesie;


100 lei

b) înscrierea candidaţilor la examenul de definitivare în profesie;


100 lei

c) înscrierea la examenul de verificare a cunoştinţelor de drept românesc şi de limba română a avocaţilor străini;


3.000 lei

d) acordarea de avize conforme, în condiţiile legii;


3.000 lei

e) activităţi de secretariat şi de jurisdicţie profesională.


300 leiArt.3. – Taxele prevăzute la art. 1 şi 2 de mai sus, nu includ TVA.

Art.4. – Consiliile barourilor şi Comisia Permanentă a Uniunii Naţionale a Barourilor din România pot acorda motivat, scutiri sau eşalonări pentru plata taxelor prevăzute mai sus.
maiglo .. de unde ai luat frate taxele asta ?? :)))
se supara d-l decan pe tine .. daca aflu ca practici preturi la o asa concurenta

Alte discuții în legătură

Admitere avocatura septembrie 2005 yadhira yadhira Buna ziua dragi colegi. Daca aveti experienta in legatura cu examenul de admitere in barou sau daca abia o sa-l sustineti in toamna asta si aveti idee de cum ... (vezi toată discuția)
Consilier cu 5 ani vechime , exam de primire sau definitivat? OANA GORAN OANA GORAN :-/ daca sunt cons.j. am peste 5 ani vechime, anul acesta dau exam in toamna pt primire in barou ?? sau dau direct definitivatul si scap de stagiatura??? (vezi toată discuția)
Intrebare taxe anuale barou Tut_trademark Tut_trademark buna ziua.zilele trecute discutam la o cafea cu o studenta din anu 4 la o universitate prestigioasa din romania si se plangea ca ar vrea sa dea examenul de ... (vezi toată discuția)