avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creanta firma in insolventa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creanta firma in insolventa

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti ce posibilitati de actiune mai am in urmatoarea situatie: o firma care ne datoreaza o suma de bani a intrat in insolventa si i s-a declarat falimentul.
Problema mea este ca noi nu am fost instiintati despre aceasta procedura ca sa ne putem inscrie la masa credala.

Deci, ce pot sa mai fac in aceasta situatie?

Cu respect
Dragos
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2013
parintily, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET INDIVIDUAL DE INSOLVENÞÃ SÃVOIU IULIAN , Practician in insolventa 11:12, 13 Iunie 2013
cedere de inscriere la masa credala + cerere de repunere in termen, motivata de neindeplinirea obligatiei administratorului judiciar de a va notifica.
Obligatia administratorului judiciar/lichidatorului este sa notifice prin publicare in BI. doar daca debitorul depune lista cu creditorii, ii notifica pe acestia. Evident, niciodata debitorul nu depune, ca doar e interesat sa dispara din creante.

Exista pe net Hotarari pe aceasta speta. Cautati-le si adaptati motivarea la speta dvs.
Lichidatorul este obligat sa notifice doar creditorii care sunt trecuti de debitoare in lista pe art. 28. Daca dvs. nu figurati trecuti de debitoare pe lista respectiva, lichidatorul nu va notifica, caz in care se considera ca aveti termenul in cunostinta prin publicarea notificarii de deschidere a procedurii in BPI. Dar, daca debitoarea nu are nici un bun in patrimoniu, nu are rost sa va agitati, ca mai platiti si taxa de 120 lei de timbru si in final nu va alegeti cu nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere in termen fany22 fany22 Buna, Am aflat de la lichidator ca un client e in insolventa, s-a definitivat lista credit. si s-a dispus falimentul, cat si data limita pt. inreg. ... (vezi toată discuția)
Urgent lipsa notificare proc. insolventei Andreea.B Andreea.B Buna seara, Am si eu o probl. destul de mare. Un debitor a intrat anul trecut in luna mai in insolventa. In termen de 10 zile ar fi trebui sa predea lista ... (vezi toată discuția)
Inscriere masa credala axellcom axellcom In urma unei hotarari judecatoresti irevocabila ma duc la un executor care pe baza deciziei ma inscrie in nus ce tabel zicandu-mi ca intai e Banca , Statul si ... (vezi toată discuția)